Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:56 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simpozion „Din istoria tătarilor”, organizat de Universitatea Ovidius

ro

12 Dec, 2012 13:17 1141 Marime text

Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice din cadrul Universității Ovidius şi Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România organizează joi, 13 decembrie 2012, a şasea ediţie a simpozionului „Din istoria tătarilor".

Ziua de 13 decembrie a intrat în conştiinţa comunităţii tătare drept „Ziua Etniei Tătare". Devenit deja o tradiţie în peisajul academic local, simpozionul de anul acesta doreşte să supună atenţiei cercetătorilor şi publicului interesat noi aspecte din istoria şi prezentul acestei comunităţi, cu un destin nu de puţine ori tragic, indiferent de spaţiul geografic în care s-a manifestat. În ciuda tuturor încercărilor, comunitatea tătară din România, în special din Dobrogea, şi-a adus o contribuţie majoră la un climat de toleranţă interetnică netulburat de dictaturi şi războaie.

Vor susţine comunicări cadre didactice ale Facultăţii de Istorie şi Ştiinţe Politice, precum și cercetători din diferite instituţii de cultură din judeţul Constanţa, iar manifestarea va fi onorată de prezenţa numeroasă a membrilor acestei comunităţi, a reprezentanţilor acesteia în diferite organisme locale şi naţionale. Evenimentul ştiinţific va avea loc începând cu ora 10.00, în Sala Senatului Universităţii „Ovidius" din Constanţa, din Campusul Universitar.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii