Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Similitudini" între creier şi internet

ro

07 Apr, 2015 17:33 982 Marime text
Creierul funcționează ca internetul, susține un studiu elaborat de cercetători de la Univestity of Southern California, publicat marți în revista Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America, relatează ziarul spaniol ABC, citat de Agerpres
 
“Soarța cerebrală este ca un internet în miniatură , are nenumărate rețele locale care se conectează la rețele regionale mai mari și, în ultimă instanță, cu coloana vertebrală a internetului” a explicat Larry Swanson, unul dintre autorii studiului.
 
În cazul șoarecilor, pe care s-au efectuat cele mai multe experimente în acest domeniu, stratul cel mai profund al scoarței cerebrale este constituit din două rețele locale: una care dirijează văzul și procesul de învățare și o alta care se ocupă de funcțiile corpului și reglează funcțiile organelor și mușchii. Stratul exterior al scoarței este format din încă două rețele: una pentru miros și alta care dă sens informațiilor ce provin de la celelalte trei rețele.
 
Aceste lucruri dovedesc faptul că anumite fluxuri de informații sunt integrate genetic în creier, a afirmat Larry Swanson.
 
Sursa: AGERPRES
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii