Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:33 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Silueta ameninţătoare a macaralei din Portul Turistic Tomis are „prieteni” (galerie foto+video)

ro

26 Aug, 2016 08:59 5132 Marime text
De pe plajă, din zona peninsulară, dar mai ales din Portul Turistic Tomis, de mulţi ani se vede silueta ameninţătoare a unei macarale, lăsate în voia sorţii şi în grija vântului şi a aerului sărat ce vine dinspre mare. Nu este singura, dar este cea mai vizibilă macara lăsată efectiv în voia Domnului.
 
Mai mulţi constănţeni se tem de faptul că oricând o astfel de macara se va prăbuşi peste ei sau peste copiii lor. Cine răspunde, cine trebuie să verifice aceste mormane de fier, cine poate spune când pot fi ele demontate, sunt întrebări la care nu am găsit răspunsuri complete de la autorităţile competente. Despre acest aspect, puteţi citi aici: Macarale râd în soare… ruginii: Pe şantiere abandonate din Constanţa, coloşii cu picioare de lut ameninţă trecătorii (galerie foto).
 
Astăzi, lăsăm macaraua deoparte puţin şi ne axăm pe mesajele ce au început să apară pe clădirea ce ţine umbră asfaltului.
 
Imaginea dezolantă cu macaraua şi clădirea din Portul Turistic Tomis ne chinuie retina, prin urmare de ce ne mai miră dacă un anume R a ţinut să-şi exprime starea. „M-am chinuit” este mesajul simplu, dar de impact, semnat R.
 
Însă mesajele nu se opresc aici, ele căpătând o tentă poetică. „Ramurile îţi ating cerul... iar rădăcinile iadul”, un alt mesaj ce nu poartă semnătură.
 
Trecând peste mesaje, rămâne inconştienţa unei sau a unor persoane, întrucât nu ştim dacă e vorba de un autor sau mai muţi. Zona rămâne marcată de pericol, iar o clipă de neatenţie poate duce la o tragedie.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii