Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Silent protest @Channel 4 Românii din Marea Britanie ies în stradă

ro

22 Feb, 2015 15:01 1336 Marime text
Românii din Marea Birtanie s-au mobilizat pe rețelele de socializare după ce au văzut primul episod din documentarul „Vin Românii!” în care imigranții sunt prezentați ca fiind țigani, infractori, oameni fără adăpost care vin în Marea Britanie la cerșit, dorm sub poduri sau la metrou și trăiesc din ajutoare sociale.  
 
Participanţii la miting au decis ca acest miting să fie unul tăcut, iar acesta se va desfăşura sub denumire „Silent protest @Channel4″. Tinerii s-au pregătit cu pancarte pe care vor scrie diverse mesaje care arată mândria de a fi român. Cati Andreea din Golders Green, Redbridge, United Kingdom a scris pe pagina sa de Facebook câteva propuneri pentru textele de pe pancarte: „Dacă vrei să lucrezi la Microsoft trebuie să înveți româna. Este a doua limbă vorbită la Microsoft!” , „Scriem cu pixul datorită unui român”, „Zburăm cu avionul datorită unui român”, „România este o țară de nota 10 datorită Nadiei!”, relatează dcnews.ro.
 
Cu puţin timp în urmă, pe pagina unei reţele de socializare a apărut şi informaţia conform căreia, către canalul Channel 4 a fost trimisă inclusiv o scrisoare în care reprezentanţii postului sunt rugaţi să facă dreptate românilor şi să ecranizeze trilogia de documentare "Wild Carpathia", adevărată Românie.
 
„În primul rând vreau să se ştie că eu doresc că noi, the UK şi UE dorim să ajutăm să integrăm ţigani. Toate naţiile pe această planetă sunt acceptate, doar ei NU. Este inuman! Şi ei sunt tot oameni! Cunosc situaţia şi capabilitatea lor, că şi voi de altfel şi sper că odată cu acest protest o să ajutăm şi iniţierea integrări lor în societate”, notează un utilizator pe pagina dedicată protestului.
 
Acţiunea de miting va avea loc între orele 15.00 și 19.00 (17.00 – 21.00 ora României).

Sursa foto: facebook.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii