Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:42 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sigla "Steaua" a revenit Armatei

ro

20 Sep, 2014 11:29 2179 Marime text
Numele și sigla echipei Steaua București au revenit în proprietatea armatei, a anunțat Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), citat de Digisport, informaţie preluată de b1.ro.
 
Clubul Sportiv al Armatei a primit oficial certificatul de înregistrare al mărcii Steaua Bucureşti, inclusiv emblema de pe echipamentul clubului de fotbal și cele 2 stele care reprezintă cele peste 20 de titluri câştigate. Astfel, titularul mărcii are drepturi exclusive asupra numelui Steaua Bucureşti.
 
Clubul sportiv al Armatei va notifica echipa lui Gigi Becali să nu mai folosească acest nume fără consimțământul lor. În plus, oficialii din Ghencea vor trebui să plătească toate sumele de bani încasate din vânzarea materialelor promoționale.
 
"Eu găsesc total ilogic şi lipsit de sens acest eveniment. Este o greşeală. Trebuie să fie anulată această acţiune a OSIM-ului cât mai repede, printr-o hotărâre judecătorească. Nu trebuie să ne îngrijorăm, pentru că lucrurile se vor rezolva", a spus Argăseală.
 
Oficialul roș-albaștrilor a explicat pe larg ce s-a întâmplat: "În 2004 am făcut cerere de înregistrare a mărcii, pe  data de 28 ianuarie, iar aceasta a fost aprobată. A expirat apoi în ianuarie 2014 și am făcut cerere de prelungire. În 28 februarie 2014, în buletinul OSIM-ului s-a publicat prelungirea mărcii în proprietatea Fotbal Club Steaua până pe 29.01.2024. De aici începe o altă poveste. În decembrie 2013 am aflat că cei de la CSA au depus o cerere pentru înregistrarea unei mărci. Acea marcă era similară cu marca noastră. În iulie 2014 s-a publicat și în buletinul oficial că cei de la CSA pot utiliza aceasta marcă. Nu este niciun pericol. A fost o actiune în justiție pierdută de CSA și în fond și în apel. E cineva care vrea să întrețină subiectul. E un subiect care naște discuții și probabil că și asta a contat", a precizat Valeriu Argăseală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii