Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şi-a petrecut peste 25 de ani într-o peşteră. Acum se uită cu mândrie în urmă la ceea ce a făcut! (galerie foto+video)

ro

20 Mar, 2016 18:41 1891 Marime text
Un documentar prezentat de CBS Sunday Morning reuşeşte să impresioneze o lume întreagă. Povestea este cea a unui mexican care a lăsat pe toată lumea cu gura găscată după ce a ales să muncească efectiv într-o peşteră timp de peste 25 de ani.
 
Ce a făcut el? Mexicanul Ra Paulette, în vârstă de 75 de ani, a declarat jurnaliştilor că simțea nevoia unei schimbări în viața sa, așa că a decis să facă ceva unic.
 
El a găsit o peșteră și, însoțit de câinele său, a început să-şi facă de lucru. Ra petrecea ore şi zile bune aici. Aşa a recut un sfert de secol. Fiind artist, bărbatul a transformat peștera într-o veritabilă operă de artă.
 
Acum, artistul privește cu satisfacție rezultatul și spune că a transformat peștera într-un loc de rugăciune și meditație.

El este cunoscut prin sculpturile sale în munţi, dealuri.
 
Paulette este auto-didact; el nu a studiat arhitectura, sculptura sau ingineria structurală într-o școală formală. El lucrează cu unelte de mână, cum ar fi lopeți, târnăcop, topor și raclete. Paulette a crescut în nord-vestul statului Indiana, de-a lungul malul lacului Michigan.
 
Paulette creat ”Ferestre” în Altarul Pământului din nordul New Mexico pentru o stațiune la nord de Santa Fe, astfel încât vizitatorii puteau urca o treime de milă, pentru a se bucura de vedere. În interiorul spațiului luminat din peșteră oamenii pot să "mediteze, să scrie", să se bucure de artă sau chiar să organizeze o ceremonie de nuntă. Altarul i-a luat lui Paulette de doi ani și jumătate pentru a-l finaliza. Pentru această sculptură Paulette a fost subiectul unei nominalizări la Oscar 2014, prin documentar intitulat ”Cavedigger”.
 
Ce credeţi? Vă lăsam să admiraţi fotografiile uimitoare şi documentarul. 



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii