Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Show la „Zilele Medgidiei"

ro

03 Sep, 2012 18:41 1605 Marime text

Cea de-a XIII-a ediţie a Zilelor Medgidiei a ajuns la final. Sărbătoarea oraşului s-a încheiat după un week-end plin de evenimente, cu activităţi cultural-artistice variate. Sâmbătă dimineaţa, locuitorii oraşului au avut ocazia să se delecteze la recitalul de pian al copiilor din clasele doamnelor profesoare Angela Bejenaru şi Inga Postolache. Pensionarii s-au relaxat la un concurs de şah, organizat la Clubul Pensionarilor. După-amiaza, de la ora 17.00, parada ansamblurilor folclorice din Medgidia şi din alte localităţi a încântat prin culoare, muzică şi diversitate ochii celor care s-au întâlnit cu ansamblurile pe traseul ce a străbătut zonele principale ale oraşului. Parada a anunţat sărbătoarea folclorică de sâmbătă seara, când pe scena amplasată în centrul oraşului au urcat, rând pe rând, ansambluri folclorice precum Brâuleţul, Doina Dobrogei, ansamblul Neokastro din Grecia, Karasu şi solişti vocali.

Ziua de 2 septembrie a fost o zi plină de activităţi la Medgidia, reprezentând data la care s-au împlinit 156 de ani de la prima atestare oficială a localităţii. Ziua a debutat cu un moment de dramaturgie ce a avut ca scop reiterarea vremurilor în care Medgidia a primit numele de la sultanul turc.

Distincţii oferite de Ziua Medgidiei

De la ora 11.00, în sala de şedinţe a Pimăriei Medgidia a avut loc şedinţa festivă a Consiliului Local Medgidia, în cadrul căreia li s-a conferit titlul de cetăţeni de onoare lui Titus Corlăţean, ministrul Afacerilor Externe, lui Puiu Haşotti, ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional şi profesorului universitar Kemal Karpat.

Ultima seară din cadrul Zilelor Muncipiului Medgidia a început cu piesa Vintage, a Facultăţii de Arte a Universităţii „Ovidius" din Constanţa, ce a adus în faţa publicului secvenţe din anii 70-80. Tot duminică, s-a încheiat şi Festivalul de Teatru „Tanţa şi Costel", desfăşurat la Casa Armatei din Medgidia.

Show-ul aşteptat de tinerii din Medgidia şi nu doar de ei a început la ora 21.00, iar prima vedetă care a urcat pe scenă a fost Ionuţ Galani, acompaniat de ansamblul Asteria. După momentele de muzică grecească au încins atmosfera fetele de la trupa Like Chocolate, ritmul fierbinte continuând şi după urcarea pe scenă a îndrăgitei Anna Lesko. Piesele care au închis cea de-a XIII-a ediţie a Zilelor Medgidiei au fost interpretate de Alexandra Ungureanu şi Crush, iar seara s-a terminat într-o atmosferă de sărbătoare, cu un impresionant foc de artificii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii