Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:55 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sheridan Le Fanu Google îl omagiază pe celebrul scriitor irlandez printr-un Doodle special

ro

28 Aug, 2014 07:12 1455 Marime text
Joseph Thomas Sheridan Le Fanu ( 28 august din 1814 - 07 februarie din 1873 ) a fost un scriitor irlandez de povestiri și romane de mister. Poveștile lui cu fantome reprezintă unul dintre primele exemple de genul horror în forma sa modernă.

Sheridan Le Fanu sa născut în Dublin într-o linie de familie de hughenoţi, potrivit wikipedia.org.
A studiat dreptul la Trinity College din Dublin , unde a fost numit auditor al Societăţii de Istorie, dar nu i-a plăcut dreptul şi a trecut la jurnalism.
De atunci până la moartea sa, el a publicat mai multe povestiri.
Mai cunoscut poate pentru Carmilla, una dintre primele povestiri cu vampiri – şi încă una cu o oarece tentă de lesbianism, atâta timp cât atât vampirul, cât şi victima sunt de sex feminin – Sheridan LeFanu este unul dintre clasicii pe nedrept uitaţi ai literaturii fantastice. Dacă mie una Carmilla mi s-a părut neinteresantă şi previzibilă – deşi nu e vina autorului că urmaşii săi au folosit până la epuizare motivele respective – sunt însă povestiri precum The Familiar, Strange Event in Life of Schalken The Painter , The Dead Sexton sau Mr. Justice Hardbottle care şi-au păstrat intacte tensiunea şi misterul, scrie pe poartalul suspans.ro.
În memoria sa, la cei două sute de ani de la naştere, Google a creat un doodle special.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii