Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:24 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sesizările lui Blaga şi Anastase, pe ordinea de zi a şedinţelor CCR

ro

09 Jul, 2012 17:38 1189 Marime text
Curtea Constitutionala a Romaniei a publicat noua ordine de zi a sedintelor de judecata de luni si marti, printre primele sesizari discutate aflandu-se legea de modificare a CCR si revocarile din functie a presedintelui Senatului, Vasile Blaga, si a presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, informeaza Agerpres.

Prima sesizare care va fi discutata este cea referitoare la neconstitutionalitatea Legii pentru modificarea alin. (1) al art. 27 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, formulata de un numar de 67 de deputati apartinand grupului parlamentar al PDL, aceasta fiind urmata de cea privind revocarea din functia de presedinte al Senatului a lui Vasile Blaga si a Robertei Anastase din calitatea de presedinte si de membru al Biroului Permanent al Camerei Deputatilor.
Pe ordinea de zi se mai afla si cererea de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala dintre Parlament, pe de o parte, si presedinte, pe de alta parte, dar si constatarea existentei imprejurarilor care justifica interimatul in exercitarea functiei de sef al statului.
De asemenea, lista sedintei este continuata de sesizarea referitoare la neconstitutionalitatea Legii pentru modificarea art.10 din Legea nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, formulata de un numar de 71 de deputati PDL, sesizare referitoare la neconstitutionalitatea Legii privind cooperarea intre Parlament si Guvern in domeniul afacerilor europene, formulata de 26 de senatori PDL si cea referitoare la neconstitutionalitatea Hotararii Parlamentului privind revocarea lui Gheorghe Iancu din functia de Avocat al Poporului, formulata de 58 de deputati PDL.
Sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12747206-ordinea-sedintelor-ccr-modificata-incluse-sesizarile-privind-revocarea-din-functie-lui-blaga-anastase.htm

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii