Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:16 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sergiu Diacomatu, fostul vicepreședinte ANRP, reținut alături de alte persoane

ro

26 Nov, 2015 18:23 1319 Marime text
 
Fostul vicepreședinte ANRP, Sergiu Diacomatu a fost reținut astăzi alături de alte persoane, membri ai Comisiei ANRP și un evaluator, în dosarul despăgubirilor ANRP către Mihai Rotaru.
 
Sergiu Diacomatu și Mihai Rotaru au fost reţinuţi, astăzi, de DNA într-un dosar privind o despăgubire de aproape 109 milioane de lei, pentru un teren din Piteşti, care i-a fost acordată de comisia ANRP. În acelaşi dosar a fost adus cu mandat la DNA şi deputatul PNL Ioan Oltean.
 
Afaceristul Mihai Rotaru, acţionar la CS Universitatea Craiova, a fost adus, astăzi, cu mandat la DNA, într-un dosar privind o despăgubire de aproape 109 milioane de lei, pentru un teren din Piteşti, care i-a fost acordată de comisia ANRP, potrivit unor surse judiciare.
 
În acelaşi dosar, deputatul PNL Ioan Oltean a fost ridicat de procurorii DNA de la aeroport şi dus la audieri.
 
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au emis un mandat de aducere pe numele lui Mihai Rotaru, pentru a da declaraţii despre o despăgubire de 108.932.000 de lei, care i-a fost acordată de Comisia pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP, pentru un teren din Piteşti, în perioada în care şefa comisiei era Crinuţa Dumitrean.
 
Procurorii DNA i-a audiat  tot astăzi, şi pe Lăcrămioara Alexandru, Rodica Constantinovici, Sergiu Diacomatu şi Cătălin Florin Teodorescu, toţi fiind foşti membri ai comisiei ANRP. Lăcrămioara Alexandru a fost în ANRP ca reprezentant al Ministerului Finanţelor, Rodica Constantinovici a fost secretar de stat în Ministerului Justiţiei, Sergiu Diacomatu şi Florin Teodorescu au fost vicepreşedinţi ai ANRP, potrivit româniatv.net.
 
De asemenea, în aceeaşi cauză sunt vizaţi şi Crinuţa Dumitrean, Remus Baciu şi Marko Attila, care au fost în comisia de la ANPR ce a aprobat solicitarea de despăgubire a lui Mihai Rotaru, au precizat sursele citate. Mihai Rotaru a cumpărat drepturile litigioase pentru terenul din Piteşti de la o persoană care se judeca de opt ani cu Primăria Piteşti şi nu a reuşit să primească despăgubiri. La şase luni după ce a cumpărat drepturile litigioase pentru acel teren, Rotaru a primit de la ANPR o despăgubire de 108.932.000 de lei, au mai arătat sursele citate, conform aceleiași surse. 



Sursa foto: infobraila.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii