Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:25 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senol Zevri şi Sorin Cocheş, trimişi în judecată

ro

19 Dec, 2011 19:35 2294 Marime text

senol_zevri.jpgDNA a remnis un comunicat de presă cu privire la dosarul în care este implicat directorul Agenţiei pentru protecţia mediului, Senol Zevri. Redăm în continuare întregul conţinut al comunicatului publicat pe site-ul http://www.pna.ro/.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

ZEVRI SENOL, director executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită

COCHEŞ SORIN, persoană fără calitate specială, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

La începutul lunii aprilie 2011, inculpatul Zevri Senol, în calitate de director executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, i-a pretins unui denunţător, prin intermediar, remiterea cu titlu de mită a sumei de 10.000 euro, în vederea eliberării, de către autoritatea publică condusă de inculpat, a unui acord de mediu solicitat de societatea administrată de denunţător. În urma negocierilor, în zilele de 12 aprilie 2011 şi 26 aprilie 2011, inculpatul Zevri Senol a primit, în două tranşe, 20.000 lei (echivalentul 5.000 euro), prin intermediul coinculpatului Cocheş Sorin.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Constanţa.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii