Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:23 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatul ar putea relua votul în cazul Dan Şova

ro

23 Apr, 2015 22:23 1457 Marime text
PNL reclamă la Curtea Constitutională hotărârea redactată de Senat prin care se constată că nu au fost întrunite condiţiile din Regulament pentru încuviinţarea cererii DNA a reţinerii şi arestării preventive a senatorului PSD Dan Şova.
 
Viceliderul senatorilor liberali, Tudor Barbu, spune că această hotărâre sfidează Constituţia României şi legile ţării.
 
Preşedintele Curţii Constituţionale a României, Augustin Zegrean, a declarat astăzi că în cazul în care hotărârea Senatului în cazul lui Dan Şova va fi declarată neconstituţională se va relua votul şi se va adopta o altă hotărâre.
 
Potrivit deciziei Senatului, publicate ieri în Monitorul Oficial, nu a fost întrunit numărul necesar de voturi pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării lui Dan Şova, aşa cum predevea regulamentul. Rezultatul votului din 25 martie a fost: 79 de voturi „pentru” şi 67 de voturi „împotriva” cererii DNA. Cinci voturi au fost anulate.
 
Situaţia a provocat reacţia mai multor ambasade occidentale, care au susţinut că nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege şi că Justiţia trebuie lăsată să îşi facă treaba.
 
Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat că dacă sesizarea PNL este acceptată, Senatul ar trebui să voteze din nou, în cazul lui Şova.
 
DNA îl acuză pe Dan Şova de trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu.
 
Procurorii susţin că Şova a obţinut foloase necuvenite de aproape 800 de mii de euro, în urma unor contracte de asistenţă juridică pentru complexul Energetic de la Turceni şi pentru cel de la Rovinari, în cadrul proceselor de privatizare.
 
Anchetatorii susţin că, după ce a aflat că este în vizorul lor, Şova a distrus calculatoarele de la firma sa de avocatură şi a falsificat mai multe documente legate de contractele în cauză.
 
În acest caz a fost vehiculat şi numele premierului Victor Ponta, care, în calitate de avocat, ar fi beneficiar de unele contracte încheiate în perioada respectivă cu firma de avocatură a lui Şova. Ponta a negat orice conotaţie ilegală a acelor contracte.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii