Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatorul Mircea Banias a spus prezent la a 27-a sesiune plenară a Forumului Crans Montana

ro

05 Jul, 2016 15:51 1721 Marime text
Senatorul ALDE de Constanța, Mircea Banias, a participat, în perioada 29 iunie – 1 iulie, la a 27-a sesiune plenară a Forumului Crans Montana, organizat la Viena sub patronajul lui Heinz Fischer, Președintele Republicii Austria.

Subiectele incluse pe agenda Foumului au avut ca temă securitatea energetică și energia regenerabilă, rolul, evoluția și influența Europei Centrale și de Est în economia mondială, problema migrației din Europa, discuții pe tema infrastructurii și transporturilor, lupta împotriva infracțiunilor economice și împotriva terorismului, noi tipuri de diplomație etc.

În cadrul lucrărilor plenare, Mircea Banias a ținut o prelegere pe tema diplomației parlamentare și a rolului parlamentarului diplomat, referindu-se la specificul activităţii acestuia, „mai putin îngrădită în manifestările sale, spre deosebire de munca unui diplomat de carieră. Acțiunea diplomatică a parlamentarului nu necesită neaparat conformarea la rigorile conduitei diplomatice, așa cum este aceasta consacrată prin normele dreptului internațional, ci se poate manifesta atat într-un cadru instituționalizat, cat si într-un cadru mai personal. Explorarea terenului mult mai fertil al relațiilor inter-personale între parlamentari ce împărtășesc preocupari comune, participă la seminarii și adunări centrate pe problemele pe care ei sunt interesați, poate duce la o evoluție a relațiilor între țări dincolo de rezultatele realizabile doar prin diplomația tradițională”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii