Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:25 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatorul Daniel Barbu a refuzat să își ceară scuze pentru declarațiile făcute. „De ce să-mi pară rău? Nu înţeleg”

ro

25 Sep, 2016 09:00 2419 Marime text
Senatorul Daniel Barbu a refuzat să își retragă sau să își ceară scuze pentru declarațiile făcute vineri și a răspuns prin a critica jurnaliștii pentru că judecă politicienii potrivit știrilor aflate pe surse.

„Am spus că e la fel de riscantă. De ce să-mi pară rău? Nu înţeleg. E o meserie grea şi riscantă peste tot în lume. Papa Francisc a spus (...) că ştirile pe surse sunt o formă de terorism. Deci gândiţi-vă că politicienii, în general, sunt judecaţi după ştiri pe surse. Deci este o meserie riscantă”, citat de B1 TV.

Daniel Barbu a continuat să își susțină teza, folosind exemplul primarului din Craiova, Lia Olguța Vasilescu.

„Îşi vedea de treabă ca primar şi s-a trezit arestată. Nu vi se pare că e un risc?! Adică nu înţeleg dezbaterea. Eu am spus o banalitate, au mai spus-o şi alţi politicieni înaintea mea de sute de ori. Chiar nu înţeleg. Nu am spus viaţa, dar nu s-a citat exact ce am spus. Am spus: sigur că nu-şi pune viaţa în pericol, îşi pune libertatea, sănătatea. (...) Evident că nu-şi pierde cu adevărat viaţa, am şi spus-o. Consideraţiile mele, că nu au fost declaraţii, că mă adresam celor 1.500 de aleşi locali şi voiam să îi îmbărbătez, să le spun că şi-au ales o meserie grea şi că îi felicit pentru asta, că toată lumea e pe capul politicienilor, că sunt corupţi, hoţi, ultimii oameni, că toată lumea e minunată în ţara asta, cu excepţia politicienilor. Declaraţia mea a fost extrem de bine calibrată”.

Senatorul ALDE, Daniel Barbu, a declarat în cadrul Ligii Aleşilor Locali ai partidului, că meseria de politician este cea mai grea, mai grea decât meseriile cele mai periculoase, precum mineritul, şi a adăugat că este mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan, pentru că „spaţiul public a devenit un fel de teatru de operaţiuni în care orice ales local sau naţional îşi riscă libertatea, sănătatea, în fiecare zi”.


Citește și: Marius Apostol, erou rănit în misiune: „Îi ofer domnului Daniel Barbu o excursie all inclusive în Afganistan“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii