Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:09 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatorii îşi vor da mâine votul în cazul Şova

ro

02 Dec, 2015 17:13 1360 Marime text
Biroul Permanent al Senatului a decis ca senatorii să îşi exprime votul asupra cererii Justiției privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a social-democratului, în ședința de mâine a plenului, care va începe la ora 10,00.
 
Întrebat dacă, în opinia sa, va fi întrunit cvorumul necesar, președintele Camerei Superioare a Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu, a precizat că este o zi de lucru normală: "Întrebați liderii de grup și senatorii. Este obligația lor, conform Statutului, de a fi prezenți la ședințe. Mâine este zi de lucru plină. Avem, în afară de solicitarea aceasta, și alte proiecte înscrise pe ordinea de zi și, ținând cont că luni și marți au fost zile de sărbătoare și nu s-a lucrat, sigur că programul Senatului se translatează cu aceste două zile. Deci, astăzi și mâine sunt zile normale de lucru".
 
În Biroul Permanent a existat și propunerea reprezentanților PNL ca votul în cazul Șova să fie dat în ședința plenului Senatului de astăzi, după ședința solemnă dedicată zilei de 1 Decembrie, însă propunerea acestora nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobată, senatorii considerând că au făcut prea multe astăzi.

Comisia juridică a Senatului a dat, în 24 noiembrie, un aviz favorabil cererii Justiției privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului PSD Dan Șova. Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a sesizat procurorul general pentru a cere președintelui Senatului încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Șova a pretins sume de bani și a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunțătoare, în schimbul traficării influenței sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.



sursa foto: antena3
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii