Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatorii au chiulit, iar ministrul Justiţiei s-a trezit într-o sală goală! Nu este prima oară!

ro

05 Apr, 2016 16:27 1481 Marime text
 
Ministrul Justiției, Raluca Prună, a venit, astăzi, la Comisia juridică a Senatului pentru a susține OUG privind interceptările, însă a avut surpriza să constate că senatorii nu erau la muncă. Dar se pare că ministrul Prună s-a pbișnuit cu astfel de săli goale.

"Trebuia acum să susțin această ordonanță 6/2016, faimoasa ordonanță privind interceptările în Comisia juridică din Senat. Din cauza unor chestiuni de agendă am căzut de acord, Comisia și cu mine, că vom pune acest lucru pe agendă săptămâna viitoare. Nu este nimic altceva decât o chestiune de timing și de agendă. Eu nu doresc să comentez cu privire la ceea ce decid să facă senatorii. (...) Înainte de a veni la această comisie, am fost în Comisia pentru drepturile omului a Senatului, unde am prezentat ordonanța și am obținut un aviz în unanimitate. Pur și simplu este o chestiune, se întâmplă foarte multe lucruri și pentru mine. Acum trebuia să fiu și la o comisie în Camera Deputaților și sper ca cineva să nu întrebe acolo 'cum vedeți faptul că ministrul lipsește' ", a declarat Prună jurnaliștilor.

 
Întrebată despre faptul că dezbaterea moțiunii simple pe Justiție s-a făcut ieri cu sala aproape goală, Prună a răspuns că s-a prezentat la Cameră așa cum ar fi făcut-o și în fața unei săli pline.
 
Președintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc, a declarat că senatorii din acest for nu au fost prezenți deoarece sunt la alte activități în comisii. El a adăugat că a fost o lipsă de comunicare cu Raluca Prună, pentru că nu a fost timpul necesar să o anunțe că în comisie nu este cvorum. Boboc a precizat că votul în privința ordonanței va fi dat de comisie săptămâna viitoare pentru a primi punctele de vedere ale CSM și ale altor instituții interesate.
 
Amintim că membrii comisiilor pentru drepturile omului și pentru apărare ale Senatului au avizat favorabil ordonanța privind interceptările, raportul de fond urmând să fie dat de Comisia juridică. Senatul este prima Cameră sesizată cu această ordonanță.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii