Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Semnificaţii istorice pentru 20 iunie

ro

20 Jun, 2011 07:11 1087 Marime text

1995 - A murit, la Paris, scriitorul Emil Cioran. (opere: "Pe culmile disperării", "Lacrimi şi sfinţi", "La Tentation d'exister", "De l'inconvénient d'être né") (n. 8 aprilie1911)

1825 - A avut loc încoronarea regelui Franţei Charles X Bourbon


1837- Regina Victoria I a Regatului Unit urmează la tron unchiului ei regele William IV. A domnit până în 1901, având una ditre cele mai lungi domnii, 64 de ani.
1840 - Samuel Morse îşi înregistrează invenţia, telegraful.
1891 - A murit, la Paris, Mihail Kogalniceanu, om politic, scriitor şi istoric, unul dintre personalităţile de prim plan ale vieţii politice şi culturale româneşti din secolul XIX. (n. 6 septembrie 1817)
1969 - Georges Pompidou devine preşedinte al Franţei.
1990- A avut loc şedinţa solemnă a învestirii noului preşedinte al României. Ion Iliescu a rostit jurământul de credinţă şi a anunţat că îl desemnează în funcţia de premier pe Petre Roman.
1992 - Membrii nou aleşi ai Curţii Supreme de Justiţie au depus jurământul.
1992- Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotarât canonizarea ca sfinţi a lui Constantin Brâncoveanu şi a copiilor lui, precum şi a "binecredinciosului voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt ".
1994 - La Strasbourg, România a ratificat Convenţia asupra Drepturilor Omului şi a Libertăţilor Fundamentale a Consiliului Europei, împreună cu protocoalele adiţionale.
2001 - Deputaţii din Comisia juridică au abrogat articolul 200 din Codul Penal, dar au completat un alt articol, incriminând relaţiile sexuale săvârşite în public.
2001 - Comisia parlamentară de mediere la proiectul de lege privind acordarea unor drepturi pentru foştii şefi de stat a eliminat articolul care prevedea că de aceste drepturi beneficiază şi fostul Rege Mihai, dar Guvernul a dat asigurări că nu este necesară menţinerea acestei prevederi atât timp cât Executivul îl recunoaşte pe rege ca fost şef de stat.
2007 - Deputatul PD Cezar Preda a fost numit, de Parlament, la conducerea Comisiei parlamentare de control a activităţii SIE, el preluând postul rămas vacant în urma demisiei lui Romeo Raicu din forul legislativ
2008 - Republica Ecuador a desfiinţat regimul de vize pentru persoanele care călătoresc în scop turistic în această ţară.

Sursa: http://www.mediafax.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii