Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Semafoare cu inimioare în Constanţa. Cine a permis modificarea semnalizării. Cât vor sta insemnele iubirii pe culoarea roşie (galerie foto+video)

ro

14 Feb, 2017 12:04 15222 Marime text
Pe bulevardul Tomis din municipiul Constanța s-au schimbat, de ieri, formele la semafor. Dacă până acum la culoarea roșie erau săgeți, în luna iubirii s-au pus inimioare.
 
Așa au hotărât autorităţile constănţene să marchează Valentine’s Day şi Dragobetele.
 
Şeful biroului Sistematizare şi siguranţa Circulaţiei din cadrul societăţii Confort Urban, Adrian Căpăţână, a declarat pentru ZIUA de Constanța că aceste forme vor rămâne până pe 25 februarie.
 
„Primăria municipiului Constanța are voie să le modifice . S-a montat între lentilă și carcasă o formă din carton sub formă de inimioară. Toate semafoarele de pe bulevardul Tomis au fost modificate așa. De la intrare, de la Aurel Vlaicu, până la Miga. Vor rămâne așa până pe 25 februarie ca să prindă și Dragobetele de pe 24 februarie după care se scot formele acestea și se introduc cele cu săgeți, unde erau săgeți”, a precizat Adrian Căpăţână.
 
Românii sărbătoresc pe 14 februarie Sfântului Valentin, celebrat de altfel în tot Occidentul ca fiind sărbătoarea oficială a îndrăgostiţilor. În România, primăvara, tinerii sărbătoresc, de fapt, doi patroni ai iubirii – Dragobetele, fiul cel chipeş, iubăreţ şi năvalnic al Dochiei, şi Sf. Valentin.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Trake 14 Feb, 2017 13:51 Sărbătoarea iubirii la români este " Dragobetele " pe 24 februarie. Noi importăm din afară tot ce este mai prost. 14 februarie este Ziua comercianților îndrăgostiți de profit.
  • Dragobel 14 Feb, 2017 13:29 S-au rezolvat toate problemele din urbea asta, asta ramasese nerezolvata. Felicitari ! Minunata atitudine !