Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2 Seism de 5,5 grade Richter în Italia

ro

26 Oct, 2016 20:28 2156 Marime text

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea de 5,6 grade pe scara Richter a fost înregistrat, în această seară, la ora 20:10, ora României, într-o zonî muntoasă din centrul Italiei.

Seismul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri şi a avut epicentrul situat la 39 de kilometru de Ascoli Piceno, 62 kilometri de Perugia şi 134 de kilometri de Roma.
 
Deocamdată nu există date despre eventuale pagube cauzate de acest cutremur.

UPDATE 2:
Seismologii italieni au reactualizat încă o dată magnitudinea sesimului din această seară, fixând valoarea la 5,5 grade pe scara Richter.

UPDATE 1:
Autorităţile italiene au reactualizat informaţiile şi susţin acum că seismul  a avut 5,4 grade Richter. Epicentrul a fost localizat la Visso, în provincia Macerata.
 
Cutremurul a fost resimţit puternic în întreaga zonă şi chiar la Roma, iar multe persoane speriate au cerut ajutor la numărul unic de urgenţă, susţine presa italiană. Se pare însă că nu există nicio persoană rănită.

Mişcarea telurică are loc la aproximativ două luni de la cutremurul devastator de 6,2 grade, înregistrat la Amatrice, în urma căruia şi-au pierdut viaţa peste 300 de persoane, printre care şi 11 români.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii