Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, şedinţă la IPJ Constanţa

ro

01 Sep, 2015 17:42 1370 Marime text
Astăzi, la sediul I.P.J. Constanța, în prezența Inspectorului General al Poliției Române, chestor-general de poliție Petre Tobă, a avut loc analiza activității desfășurată de polițiști în cadrul Planului de acţiune în sistem integrat “Litoral 2015”, aprobat de viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea.

Șeful Poliției Române le-a mulţumit poliţiştilor pentru activitatea şi efortul depuse pentru a le asigura turiştilor un concediu liniştit și le-a cerut să acționeze în continuare, cu același profesionalism pentru creșterea gradului de siguranță aa cetățenilor.

Astfel, în perioada 1 iulie - 31 august a.c., 200 de poliţişti din întreaga ţară, organizaţi în două serii au fost delegaţi la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, pentru siguranţa celor aflaţi pe litoral.

Deşi media zilnică a numărului de turişti în sezonul estival 2015 a înregistrat o creştere cu 18% faţă de perioada similară a anului trecut, în special al cetățenilor străini,  nu au fost înregistrate evenimente deosebite, care să afecteze viaţa, integritatea sau patrimoniul persoanelor, ori fapte grave de tulburare a ordinii şi liniştii publice. 

Astfel, infracţiunile sesizate au scăzut cu 6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi nu au fost înregistrate infracţiuni cu violenţă deosebită.

În această perioada, poliţiştii au intervenit la 3.393 de solicitări directe sau primite prin apelul de urgenţă 112.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt priorităţi ale Poliţiei Române. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pe raza staţiunilor turistice, în urma cărora accidentele rutiere grave produse în judeţul Constanţa, au scăzut cu 33% faţă de perioada similară a anului 2014.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii