Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şeful CJ Sibiu condamnat la un an de închisoare cu suspendare

ro

10 Dec, 2014 21:39 1759 Marime text
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Ioan Cindrea, a fost condamnat de instanţa supremă, astăzi, la un an de închisoare cu suspendare, pentru că în mandatul său de deputat şi-a angajat soţia la biroul parlamentar, relatează Mediafax. Astfel, Cindrea ar fi obţinut peste 35.000 de lei. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la aceeaşi instanţă.

În acest dosar, Cindrea a fost trimis în judecată, în iunie, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), pentru conflict de interese.

În rechizitoriu s-a arătat că în perioada octombrie 2009 - februarie 2011 Ion Cindrea, în calitate de deputat, a propus angajarea soţiei sale în cadrul biroului său parlamentar şi a avizat contractul individual de muncă încheiat cu aceasta, contract în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru aceasta în cuantum total de 35.061 lei, sumă plătită din bugetul Camerei Deputaţilor.

În prezent, Ioan Cindrea este preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu, fiind ales la scrutinul din 2012. Totodată, Cindrea conduce organizaţia judeţeană a PSD Sibiu din 1996.

Sursa foto: sibiu100.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii