Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şefii Poliţiei Timiş rămân în arest

ro

23 Jan, 2015 23:01 1518 Marime text
Şefii Poliţiei Judeţene Timiş, cel al Poliţiei Rutiere din judeţ şi primarul din Recaş rămân în arest preventiv, iar şefii Poliţiei din Recaş vor fi cercetaţi sub control judiciar, în dosarul în care iniţial au fost cu toţii arestaţi pentru fapte de corupţie, a decis vineri Curtea de Apel Timişoara.
 
Curtea de Apel Timişoara a judecat, vineri, contestaţia formulată de cele şase persoane arestate pentru fapte de corupţie în dosarul vizând Poliţia Judeţeană Timiş la decizia Tribunalului de arestare preventivă pentru 30 de zile, relatează mediafax.ro.
 
Astfel, după aproximativ şase ore de deliberări, judecătorii de la Curtea de Apel Timişoara au decis ca şeful Poliţiei Recaş, Marian Temu, şi şeful Poliţiei Locale Recaş, Doru Berzescu, să fie de acum înainte cercetaţi sub control judiciar.
 
În ceea ce îi priveşte pe şeful IPJ Timiş, Sorin Muntean, pe adjunctul acestuia Florin Bolbos, pe şeful Poliţiei Rutiere Timiş, Marcel Crăciunescu, şi pe primarul oraşului Recaş, Teodor Pavel, Curtea de Apel Timişoara a menţinut decizia iniţială a Tribunalului Timiş, astfel că ei rămân în arest preventiv.
 
Decizia Curţii de Apel Timişoara este una definitivă şi nu mai poate fi contestată la o altă instanţă.
 
De asemenea, potrivit IPJ Timiş, comisarul şef Gheorghe Popescu a fost desemnat de către IGPR să conducă interimar Poliţia Judeţeană Timiş, iar pentru funcţia de adjunct al IPJ a fost împuternicit, tot interimar, prin dispoziţie a IGPR, comisarul şef Daniel Langă.
 
Cei doi au fost până acum adjuncţi ai şefului IPJ Timiş, iar Popescu a mai condus IPJ Timiş în perioada mai 2010 - mai 2013.
 
La şefia Poliţiei Rutiere Timiş a fost împuternicit temporar comisarul şef Liviu Cristean, ofiţer specialist la Circulaţie.
 
Totodată, postul de şef al Poliţiei Recaş a fost preluat interimar de subcomisarul Victor Pădăluţă, ofiţer specialist la Serviciul Ordine Publică.
 
Luni dimineaţă, DNA a făcut mai multe percheziţii la IPJ Timiş, Serviciul Circulaţie Rutieră, Poliţia oraşului Recaş, Primăria Recaş, Poliţia Locală din cadrul Primăriei Recaş şi la Secţia de Poliţie Autostrăzi - Biroul de Poliţie Autostrada A1 Deva - Nădlac, precum şi la locuinţa şefului Serviciului Circulaţie Rutieră Timiş, Marcel Crăciunescu, din satul Ghiroda, dar şi la locuinţa părinţilor acestuia, din Timişoara, într-un dosar vizând infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, care ar fi fost comise în perioada 2013-2014.
 
Primarul din Recaş, Teodor Pavel, care se află la primul mandat şi care în 2012 a fost ales din partea PNL, însă în toamna anului 2014 a trecut la PSD în baza unei ordonanţe guvernamentale care permitea migraţia aleşilor locali, le-ar fi solicitat şefilor de la Poliţia Timiş să dea ordin subalternilor lor să nu îşi îndeplinească sarcinile de serviciu în Recaş. În caz contrar, poliţiştii care nu îndeplineau ordinele erau mutaţi, schimbaţi ori li se desfiinţa funcţia.

Sursa: mediafax.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii