Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:35 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiria e uriașă Sediu nou și camere de interogatoriu că în filme pentru DIICOT

ro

07 Mar, 2015 08:53 1647 Marime text
Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) are un nou sediu modern în Capitală, pentru care statul plătește o chirie de 56.000 de euro pe lună, informează ziare.com.
 
În acest nou sediu anchetatorii se vor bucură de condiții de lucru la standarde occidentale, așa încât declarațiile teroriștilor, ale traficanților de droguri ori ale membrilor grupărilor de crimă organizată vor fi înregistrate cu ajutorul tehnologiilor de ultima oră, transmite ziare.com.
 
În noul sediu DIICOT au fost a instalate pentru prima dată camere video de înregistrare în încăperile în care au loc interogatoriile, asta deși o lege care prevede asta e în vigoare de un an. Vor fi în total șapte camere de anchetă la sediul DIICOT din București. În țara, foarte puține Parchete au prevăzute astfel de încăperi cu posibilitate de înregistrare.
 
„Este un model european. Pe de altă parte, este și o protecție atât pentru persoană audiată, cât și pentru anchetator. Se înregistrează absolut tot, astfel încât să nu mai poată să spună că a fost forțat sau că a spus lucruri pe care nu dorea să le spună", a explicat Giorgiana Hosu, șefa interimară a DIICOT, pentru sursa citată.
 
Toate audierile, indiferent cât de lungi, pot fi studiate integral de instanțele de judecată.
 
În modernizarea sediului DIICOT a intrat și amenajarea unei săli de așteptare pentru 20 de persoane.
 
Investiția de la DIICOT s-a ridicat la 800.000 de lei, bani publici din bugetul Ministerului Justiției. 


Sursa: ziare.com
Sursa foto: evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii