Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:17 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință la MAI în urma atenționărilor hidrologice

ro

07 Mar, 2016 18:57 919 Marime text
 
Astăzi, la sediul MAI, a avut loc o videoconferință cu prefecții, condusă de ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, în cadrul căreia au fost discutate măsurile preventive dispuse în contextul avertizărilor hidrologice emise în această dimineață de către Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, pentru zona de sud-vest a țării.
 
Ministrul Petre Tobă a cerut prefecților și reprezentanților structurilor teritoriale cu responsabilități în gestionarea situațiilor de urgență, din județele vizate, şi anume Caraș-Severin, Timiș, Gorj, Mehedinți, Dolj, Hunedoara și Alba, să monitorizeze permanent cotele apelor din zona de competență și să ia măsurile specifice în cazul în care se înregistrează creșteri ale debitelor de natură să pună în pericol siguranța populației. În județele în care se pot înregistra situații deosebite, vor fi activate Grupele operative sau Comitetele pentru Situații de Urgență.   
 
Totodată, Petre Tobă a menționat că Inspectoratul General de Aviație are pregătite elicoptere pentru monitorizarea debitelor cursurilor de ape aflate sub atenționări și pentru salvarea oamenilor, dacă situația din teren o impune.
 
Sursa foto: adevarul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii