Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:51 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Şedinţă de Guvern cu miză mare Ziua Z pentru Portul Constanţa şi Staţiunea Mamaia

ro

06 May, 2014 07:34 2262 Marime text
Astăzi ar trebui să fie şedinţă de Guvern unde se vor discuta două proiecte importante pentru administraţia Mazăre.
Unul dintre ele se referă la adoptarea unei hotărâri de guvern prin care 13% din acţiunile Portului Constanţa să fie transferate cu titlu gratuit, în proprietatea Consiliului Local Constanţa.
Cel de-al doilea se referă la emiterea unei ordonanţe de urgenţă pentru ca lucrările începute pe litoral să poată fi continuate şi în perioada 15 mai - 5 septembrie, lasând la latitudinea administraţiilor locale să stabilească modul de desfăşurare a acestora.
Potrivit spuselor lui Victor Ponta, lucrările din staţiunea Mamaia vor putea fi finalizate, fără ca turiştii "să mai umble prin pietre si moloz" şi fără să se piardă fondurile europene alocate pentru respectivele construcţii.

UPDATE 1

Printre actele normative care ar putea fi incluse pe agenda şedinţei de Guvern de azi, de la ora 11.00, figurează şi proiectul de ordonanţă de urgenţă privind modificarea art. 6 din Legea nr. 597/2001 privind unele măsuri de protecţie şi autorizare a construcţiilor în zona de coastă a Mării Negre.
Amintim că primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a declarat în repetate rânduri în ultima lună că îi va solicita premierului Victor Ponta adoptarea unei astfel de ordonanţe: „Am să-l rog, o să-i solicit să dea o ordonanţă de urgență să deblocheze construcțiile inclusiv pe perioada 15 mai - 15 septembrie, respectiv prostia pe care a făcut-o Udrea, din trei motive: 1 - nu suntem gata cu lucrările că nu avem cum să fim, 2 -pierdem fondurile europene pentru că nu putem lucra decât 3-4 luni pe an maximum, 3 -  sunt inclusiv lucrări private și avem nevoie de investiții pentru locuri de muncă. Așa cum este formulată ordonanța va rămâne la aprecierea primarului atunci când dă autorizația de construcție dacă lucrarea respectivă împiedică sau nu turismul, primarul apreciază, nu cineva din minister”, declara Mazăre pe 30 aprilie.

UPDATE 2

Pe ordinea de zi a şedinţei de azi nu figurează transferul acţiunilor Portului Constanţa de la Ministerul Transporturilor Transporturilor la administraţia locală constănţeană. Cu toate acestea, nu este exclus ca proiectul să fie discutat ulterior introducerii sale pe o ordine suplimentară.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii