Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:42 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secretarul de stat, la o conferință internaţională despre lupta împotriva terorismului

ro

02 Jun, 2016 23:06 1026 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri globale, Daniela Gîtman, a participat, astăzi, la conferința internaţională „Lupta împotriva terorismului pentru securitate globală şi protecţia infrastructurii critice”.

Conferinţa a vizat promovarea unei abordări axate pe necesitatea combaterii tuturor formelor de violenţă şi, îndeosebi, a terorismului, ca fenomen care constituie o ameninţare atât la adresa persoanelor, cât şi a infrastructurii critice la nivel mondial.

În intervenţia susţinută în deschiderea panelului „Securitate şi stabilitate în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord”, secretarul de stat Daniela Gîtman a condamnat ferm recentele atacuri teroriste care au avut loc în Mali şi în capitala Somaliei. Totodată, a exprimat îngrijorarea cu privire la multiplicarea provocărilor de ordin securitar pe fondul recrudescenţei, sub diverse şi noi forme, a acţiunilor teroriste şi a reiterat angajamentul hotărât al României în lupta împotriva acestui flagel.

Oficialul MAE a evidenţiat că relaţiile tradiţionale cu statele din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord (MENA) deţin un loc important în politica externă a României. A subliniat că, ţinând cont de istoria sa recentă, România are capacitatea de a înţelege în profunzime dificultăţile cu care se confruntă numeroase ţări din MENA, precum şi disponibilitatea de a împărtăşi cu statele interesate experienţa dobândită în perioada de tranziţie către democraţie. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii