Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sechestru asupra bunurilor imobile aflate în proprietatea lui Niţă Constantin

ro

13 Jun, 2016 10:41 1855 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secţia de combatere a corupţiei au instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor imobile aflate în proprietatea inculpatului Niţă Constantin, deputat în Parlamentul României, până la concurența sumei de 435.823 lei, reprezentând obiectul infracţiunii de trafic de influenţă reţinută în sarcina inculpatului.
 
Din probatoriu a rezultat că suma respectivă a fost primită de inculpatul Niţă Constantin de la un om de afaceri, în două tranșe, de 30.000 euro, respectiv 303.118 lei, în schimbul exercitării influenței sale asupra primarului unui municipiu și a promisiunii că interveni pe lângă acesta pentru a-l determina să agreeze semnarea și buna derulare a contractului cu firma omului de afaceri.
 
Această măsură asigurătorie a fost dispusă de procurorii anticorupție în vederea   confiscării speciale şi pentru garantarea executării cheltuielilor judiciare.
 
La data de 13 iunie 2016, inculpatului i-a fost adusă la cunoştinţă ordonanţa privind dispunerea măsurilor asigurătorii, în conformitate cu dispoziţiile CPP.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii