Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sebastian Ghiță riscă o nouă cerere de arestare

ro

06 Apr, 2016 14:10 1827 Marime text
Deputatul Sebastian Ghiţă a ajuns astăzi la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se judecă plângerea prin care a contestat cauţiunea de 13 milioane de euro şi măsura controlului judiciar. Astăzi este ultima zi în care Ghiţă poate plăti cauţiunea, cea mai mare înregistrată vreodată în România. Faptele se referă la faptul că Ghiţă ar fi obţinut date confidenţiale din dosare penale, pe care le transmitea apoi suspecţilor, dare de mită, şantaj, cumpărare de influenţă, dar şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Cauţiunea a fost impusă după ce deputaţii l-au salvat pe Ghiţă de arest. Un coleg deputat i-a depus însă plângere, afirmând că deputatul de Prahova l-ar fi şantajat, ameninţându-l cu difuzarea de informaţii defăimătoare la România TV, post pe care îl controlează.

DNA poate cere din nou arestarea lui Sebastian Ghiţă. Patronul RTV este acuzat că a încălcat controlul judiciar vorbind public despre dosarul lui, lucru pe care procurorii i-l interziseseră.

În același dosar au fost arestați preventiv procurorii Liviu Tudose și Aurelian Mihăilă, fostul subsecretar de stat în MAI, Viorel Dosaru, și fostul șef al DGA Prahova Constantin Ispas.
 
Deputatul nu a făcut astăzi declarații presei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii