Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Se zgâlţâie imperiile evazioniste din Portul Constanţa!

ro

14 Sep, 2015 01:20 3111 Marime text
 
Sunt semnale tot mai clare că, deşi cu o întârziere care costă scump statul român, imperiile evazioniste care acţionează de atâta vreme în Portul Constanţa încep să se clatine sub anchetele penale care se deschid pe bandă rulantă, scriu juraliștii de la enational.ro. Desigur, mai este mult până la stârpirea „frăţiilor” din port, unde înşelăciunea în afaceri a ajuns tot atât de banală că şi încărcarea vaselor cu marfă pentru export, care nu este declarată aproape niciodată în totalitate.
 
Interesant este şi că, iată, încep urmăririle penale nu doar împotriva micilor jucători de pe piaţă, dar şi a unor nume grele din lumea business-ului. Şi uite cum, după ce au fost implicaţi în scandalul defrişărilor de păduri şi mii de oameni au protestat zile în şir împotriva deschiderii fabricii de formaldehidă de la Sebeş, austriecii de la Kronospan au o nouă belea pe cap. Iar lucrurile sunt tot mai grave după ce s-a confirmat urmărirea penală împotriva SC Kronospan Zona Liberă Constanţa SRL pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune împotriva unora dintre partenerii români de afaceri, potrivit jurnaliștilor de la enational.ro.
 
Nu mai plătesc la români!
 
După cum reiese din documentele intrate în posesia noastră, atât organele poliţieneşti de anchetă, cât şi procurorul de caz au declanşat procedurile legale în cazul austriecilor de la SC Kronospan Zona Liberă Constanţa SRL, împotriva cărora au instituit deja şi sechestrul asigurător şi pe care îi suspectează de săvârşirea infracţiunilor de abuz de încredere prin fraudarea creditorilor, înşelăciune şi influenţarea declaraţiilor. Iar în aceeaşi situaţie se află şi directorul Muller Christian. Pe scurt, se pare că reprezentanţii austriecilor care derulează afaceri de export de o valoare colosală în Portul Constanţa au luat la un moment dat decizia să nu-şi mai onoreze obligaţiile contractuale către cei care le încărcau marfă. Şi, după cum susţin sursele noastre, dacă la început au motivat că nu le recunosc muncă depusă, deşi containerele nu numai că au fost încărcate, dar au ajuns deja şi la destinaţie, în cele din urmă „mahării” de la Kronospan din Sebeş le-ar fi trântit în cele din urmă uşa în nas bieţilor prestatori de servicii care nu îşi mai pot plăti acum salariile pentru că „sunt români”! Uite însă că, pe baza documentelor contabile, „fraierii de români” s-au adresat organelor de anchetă româneşti. Care au stabilit că, da, cei de la SC Kronospan Zona Liberă Constanţa SĂ au să le dea banii pentru muncă depusă atâta amar de vreme, se mai arată pe enational.ro.
 
Cipriotul sud-african
 
Alături de alte două companii austriece, Schweighofer şi Egger, cei de la Kronsopan controlează exportul de produse de lemn, fiind vizaţi în mai multe campanii publice ale celor care protestează împotriva defrişărilor masive de păduri. Iar majoritatea lemnului este exportat în toată lumea de către austrieci. De asemenea, deşi atât autorităţile locale, cât şi mii de oameni au protestat zile întregi împotriva otrăvirii Sebeşului prin construcţia fabricii de formaldehidă, cei de la Kronospan continuă neabătuţi să-şi vadă de afaceri în aceste două cazuri. Potrivit sursei citate, rămâne de văzut cum vor aborda şi situaţia explozivă de la SC Kronospan Zona Liberă Constanţa SRL, unde lucrurile sunt ceva mai complicate. Fie şi pentru simplul fapt că, după cum susţin sursele noastre judiciare, anchetă penală poate lua şi o altă turnură. Mai ales că nimeni până acum nu pare să-l fi văzut pe „misteriosul” administrator Spiros Spyrou, cetăţean cipriot născut în Africa de Sud, care va trebui, probabil, să explice cum a semnat actele oficiale ale firmei, cu toate că nimeni nu l-a văzut vreodată. Şi nici nu are cineva habar că acesta să fi împuternicit vreo altă persoană, mai scriu cei de la enational.ro.

Text preluat de pe:  enational.ro
 

UPDATE, 11.30:

Potrivit informațiilor furnizate de Registrul Comerțului la data de 14 septembrie 2015, societatea Kronospan Zona Liberă Constanţa SRL, cu sediul social în  municipiul Constanţa, în incinta Port Constanţa, Zona Liberă, dana 131 (clădire administrative), județul Constanţa, are ca activitate principal intermedierile în comerţul cu material lemnos şi materiale de construcţii.                                                                                                                                  
Firma este în stare de funcționare, are un capital social subscris de  51.747.831,99 lei (integral vărsat).
 
Asociaţi persoane juridice sunt: Oxnard Enterprises LTD (are calitatea de  asociat – cu un aport la capital de 51.265.845,41 lei și o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 99.07%), Kronospan Romania SRL (are calitatea de asociat – cu un aport la capital de 481.986,58 lei și  o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 0.93%). Persoana împuternicită este Spyrou Spiros ce are calitatea de administrator. 



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii