Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:48 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se vrea un proiect de lege prin care cancerul să fie considerat boală profesională

ro

20 Oct, 2015 20:00 1521 Marime text
 
Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) și Societatea de Dermatologie doresc să inițieze un proiect de lege prin care cancerul de piele să fie considerat boală profesională.
 
„Cancerul de piele care va fi depistat la cei care se expun datorită meseriei, de exemplu constructorii pe schele, să fie considerat o boală profesională. Ei nu au vrut să se expună dar asta le este meseria, chiar dacă s-au protejat lucrând prelungit în raze ultraviolete normal că pot dezvolta această formă de cancer. Ne dorim o inițiativă în acest sens”, a declarat Cezar Irimia, președintele FABC, la Parlament, unde le-a prezentat deputaților din Comisia pentru sănătate raportul final al campaniei de prevenție privind cancerul de piele, potrivit agerpres.ro.
 
Cezar Irimia a transmis faptu că populația nu este suficient informată cu privire la riscurile de expunere prelungită la soare.
 
Prof. dr. Sorin Țiplica a adirmat că expunerea profesională la razele ultraviolete poate să conducă la cancer și a pledat pentru modificarea legislației.
 
„Expunerea profesională la ultraviolete poate să inducă dezvoltarea de cancer. (...) Încercăm să raliem legislația din țara noastră la standardele care există în Europa. Cei mai avansați sunt medicii dermatologi, medicii de medicina muncii din Germania care au promovat aceste standarde și se văd deja rezultatele. Împreună cu colegii din celelalte țări europene (...) încercăm să implementăm aceste rezultate și la noi în țară și primul pas este avertizarea populației, dar trebuie să implementăm și aceste standarde, să încercăm să le dăm și o haină legislativă”, a subliniat Sorin Țiplica.



Sursa foto: rador.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii