Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se va pune accent pe turismul de aventură Vezi cum se vor distra și relaxa turiștii pe litoral

ro

19 Jul, 2013 19:28 1329 Marime text
„Turismul de aventură - viitorul turismului mondial” a fost tema dezbătută, astăzi, la Constanţa, în cadrul unei conferinţe Afaceri.ro cu privire la valorificarea potenţialului turistic al ţării noastre.

Potrivit preşedintei Asociaţiei Litoral - Delta Dunării (ALDD), Corina Martin, agenţiile de turism oferă în prezent pachete care includ şi turism de aventură, însă aceste oferte nu sunt suficient dezvoltate şi promovate.

„Agenţiile de turism oferă, de exemplu, jeep-safari, scuba-diving, zboruri de agrement pe aerodromul Tuzla, croaziere pe mare, astfel de oferte fiind din ce în ce mai solicitate. Este adevărat că românii au un apetit mai mic, mai ales în România, pentru acest tip de excursii, pentru că nu cunosc că ele sunt organizate. De aceea este nevoie de promovare. (...) Începem să dezvoltăm aceste oferte şi trebuie să avem o promovare mai agresivă", a afirmat reprezentanta ALDD .

Referitor la excursiile cu jeep-ul, aceasta a spus că ele se organizează în special la Cheile Dobrogei, unde poate fi vizitată şi peştera din zonă, în atenţia agenţilor economici fiind evaluarea altor trasee care ar putea fi utilizate.

„Organizăm, de exemplu, jeep-safari, excursie care ajunge până la Cheile Dobrogei, la peştera cu lilieci cum este ea numită, dar sunt şi alte zone în care o parte dintre firmele specializate pe turism de aventură deja s-au aventurat cu organizarea acestui tip de excursie. La noi la agenţie, evaluăm aceste excursii pentru că nu ne sunt nici nouă foarte cunoscute traseele", a menţionat Corina Martin.


Valorificarea potenţialului turistic al ţării noastre prin dezvoltarea turismului de aventură este susţinută şi de preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), Răzvan Filipescu, prezent la conferinţa de la Constanţa.

Vicepreşedintele Asociaţiei Patronatului în Turismul din Delta Dunării, Cornel Găină, a susţinut, totodată, că după anul 1990 şi până în prezent, "guvernele României nu au considerat turismul o ramură prioritară a economiei naţionale, iar dezvoltarea acestuia s-a făcut şi se face cu paşi mărunţi, pe baza iniţiativei antreprenorilor privaţi".

O dezvoltare mai rapidă a turismului va fi, conform reprezentantului asociaţiei patronale din Delta Dunării, dacă întreprinzătorii privaţi vor colabora mai mult între ei şi vor crea produse pe diferite zone care să atragă consumatorul de turism. AGERPRES (A, AS - autor: Nona Jalbă, editor: Dănuţ Puşcaşu)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii