Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se strică iar vremea la Constanța. Meteorologii au emis cod galben. Utilajele de deszăpezire, pregătite să intervină

ro

21 Jan, 2018 15:52 3908 Marime text
Centrul Meteorologic Regional Dobrogea atenționează că, în intervalul 21.01.2018, ora 18:00 – 22.01.2018, ora 22:00, pe arii extinse vor fi precipitații mixte la început, apoi predominant ninsori și vânt puternic. Pentru această noapte prognoza prezintă precipitații cumulate de 10-15 l/mp și izolat până la 30-35 l/mp. Vântul va prezenta temporar intensificări de până la 55 km/h.

Potrivit autorităților locale, începând de mâine dimineață de la ora 05:00 până la 22:00 municipiul Constanța se află sub cod galben de vânt puternic și ninsori viscolite. Precipitațiile se vor transforma în ninsoare, iar vântul va avea intensificări susținute cu viteze la rafală de până la 75 km/h spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității. Temperaturile minime se vor încadra între -7 și -4 grade Celsius.
 
Având în vedere avertizarea meteo de ploi, ieri și astăzi s-a intervenit pentru verificarea preventivă a scurgerilor pluviale din punctele nevralgice ale municipiului și, acolo unde a fost cazul, s-a acționat pentru curățarea și decolmatarea acestora. 
 

”În cursul acestei nopți 13 sărărițe vor fi pregătite pentru a împrăștia material antiderapant și 27 de utilaje cu lamă pentru a interveni pornind din următoarele intersecții: Poarta 1 (2 utilaje lamă cu sărăriță + 1 lamă), bd. Ferdinand – bd. Tomis (1 sărăriță și 2 lame), bd. Mamaia - Pescărie (1 sărăriță și 2 lame), bd. Lăpușneanu - bd. Aurel Vlaicu (1 sărăriță și 3 lame), str. Suceava - Boema (1 sărăriță și 2 lame), bd. I.C. Brătianu (1 sărăriță și 3 lame), șos. Mangaliei – bd. 1 Mai (1 sărăriță și 3 lame), bd. I.C. Brătianu-Cora (1 sărăriță și 2 lame), bd. Aurel Vlaicu – Pod Cumpenei (1 sărăriță și 3 lame). Alte 4 utilaje cu lamă sunt pregătite pentru a interveni la Unitatea de primiri urgențe, la unitățile de învățământ și instituții publice” au transmis reprezentanții Primăriei Constanța. 

 
De asemenea, având în vedere prognoza pentru următoarele zile, 10 freze cu lățimea de lucru de 75 cm vor fi pregătite pentru a degaja zăpada și a asigura accesul în stațiile RATC, trotuare și treceri de pietoni cu plecare din următoarele intersecții: bd. Ferdinand - str. Mircea cel Bătrân, bd. Mamaia - str. Mircea cel Bătrân, bd. Tomis - bd. Alexandru Lăpușneanu, str. Soveja - str. Primăverii, bd. Tomis - str Soveja, str. 1 Decembrie 1918 - bd. Alexandru Lăpușneanu, bd. I.C. Brătianu - str. 1 Decembrie 1918, platou Gară CFR, șoseaua Mangaliei (zona Billa), str. Caraiman - str. 1 Mai vechi.
 
Totodată, reprezentaților supermarketurilor li s-a recomandat să se aprovizioneze până astăzi 21.01.2018, ora 16:00.
 

”Reprezentanții Serviciului Gestionare Spații Verzi, din cadrul Primăriei vor fi pregătiți să intervină cu 4 echipe formate din alpiniști și țapinari, iar reprezentanții Poliției Locale împreună cu cei ai Poliției Rutiere vor patrula pentru asigurarea fluenței traficului rutier și vor interveni dacă situația o impune. Reprezentanți ai Direcției Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei vor monitoriza permanent situația pe străzile din municipiu și vor solicita intervenția instituțiilor și societăților abilitate” - se arată într-un comunicat al Primăriei Constanța. .

 
La nivelul municipiului Constanța a fost amenajat un adăpost pentru oamenii străzii, cu 20 de paturi, în care persoanele fără adăpost vor putea servi băuturi calde și sandwich-uri.
 

”Rugăm constănțenii să nu staționeze autovehiculele în locuri care ar împiedica accesul autovehiculelor cu competențe în asigurarea serviciilor de urgență. Reamintim faptul că persoanele fizice și juridice au obligația conform HCL 184/2013 să asigure îndepărtarea țurțurilor, a zăpezii și a gheții din zona imobilelor și depozitarea acestora în afara părții carosabile și în alte locuri în care circulația pietonală să nu fie afectată. Pentru a evita posibilele accidente, recomandăm participanților la trafic să circule cu viteză care să nu depășească 30 km/h, iar autovehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă. Totodată, recomandăm folosirea mijloacelor de transport în comun și evitarea folosirii autovehiculelor personale” - au mai transmis autoritățile locale. .

 
Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:
Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055;
Dispecerat Serviciul Administrare Spații Verzi – 0722545366/ 0241/488171;
Dispecerat Poliția Locală – 0241/484205.
 
Sursa foto: Primăria Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii