Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANRE Se scumpesc gazele de la 1 iulie

ro

23 Apr, 2015 13:59 2066 Marime text
Preţul final al gazelor naturale se va majora de la 1 iulie cu un procent cuprins între 5 şi 8%, a declarat astăzi preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrileţ, informează capital.ro.

„Preţul final va creşte cu circa 5 - 8% în medie de la 1 iulie, calculat pentru anul gazier 2015-2016. Este vorba de o medie pentru că preţul pe regiuni va depinde de fiecare operator în parte. Această majorare se va simţi practic mai mult de la 1 decembrie deoarece până atunci consumul este mic şi nu se mai consumă gaze pentru încălzire", a explicat Havrileţ.

Începând cu data de 1 aprilie 2015, preţurile gazelor naturale furnizate consumatorilor casnici au scăzut, în medie, cu 3,9% potrivit ANRE.

„Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei a aprobat, în şedinţa de vineri, 27 martie 2015, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la clienţii casnici. În conformitate cu metodologiile de tarifare, începând cu data de 1 aprilie 2015, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la clienţii casnici vor scădea în medie cu 3,9% (medie calculată în funcţie de ponderea fiecărui furnizor din cei 39 care livrează gaze naturale clienţilor casnici din piaţa reglementată)", a anunţat ANRE într-un comunicat postat pe site-ul propriu.


Sursa: capital.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii