Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:12 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Se schimbă vremea de azi. Ține până marți seara. Avertizarea meteorologilor pentru zona sud-est

ro

24 Apr, 2016 04:22 2962 Marime text
 
Administrația Naționala de Meteorologie a emis, ieri, o informare meteo valabilă, de azi de la ora 14.00 până marți, inclusiv, la ora 20.00.
 
În intervalul menţionat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, va ploua temporar în toate regiunile, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi izolat 30...40 l/mp. Vor fi condiţii de grindină.
Valorile termice vor fi în scădere, iar vremea va deveni rece luni (25 aprilie) în vest, în nord şi în centru, apoi şi în restul ţării.
La munte, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.
Potrivit meteoplus, astăzi, temporar înnorările vor fi accentuate şi vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, pe arii mai extinse la munte, în jumătatea de vest, dar şi în partea de sud-est şi cu caracter local în rest.
Mâine vremea se va menţine în general instabilă, iar în vestul, centrul şi nordul ţării va deveni rece pentru ultima decadă a lunii aprilie. Vor fi înnorări temporar accentuate şi va ploua în majoritatea zonelor ţării.
Cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi izolat 30 l/mp, ziua cu precădere în nord şi în centru şi în zonele montane şi submontane, iar noaptea mai ales în sud-est.
Temperaturile maxime se vor încadra între 7...8 grade în nordul teritoriului, dar şi în zona deluroasã din vest şi 18...19 grade în sudul extrem; minimele termice vor fi cuprinse între 1 grad în Dealurile de Vest şi 11 grade pe litoral.
Marti vremea va fi rece pentru aceastã perioadă, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 16 grade, iar cele minime între -4 şi 7 grade. Ziua, cerul va avea înnorări în sudul, estul şi centrul ţãrii şi temporar va ploua în Muntenia, Dobrogea, Moldova şi local în Transilvania, iar în prima parte a zilei şi în Oltenia.
Pe arii restrânse, în sud-estul teritoriului şi la munte cantităţile de apă vor fi mai însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi izolat ploi slabe, în primele ore. Noaptea, treptat ploile vor diminua în intensitate şi se vor restrânge către extremitatea de est a ţãrii, iar cerul va deveni variabil. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări temporare în Banat, Oltenia, sudul Moldovei, Dobrogea şi la munte. 

UPDATE: În jurul orel 10.15, o ploaie însoţită de o intenisficare a vântului s-a abătut în judeţul şi municipiul Constanţa.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii