Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele Fiat-Chrysler confirmă Se pregătește o fuziune între giganți

ro

29 May, 2015 18:33 1307 Marime text
 
Președintele grupului Fiat-Chrysler (FCA), John Elkann, a confirmat intenția companiei de a fuziona cu un nou producător pentru a-și consolida poziția pe piața auto. Vizat este chiar unul dintre foștii lideri mondiali, informează romanialibera.ro.

Grupul FCA, format după fuzionarea producătorului italian Fiat cu americanii de la Chrysler, vrea să atragă în alianță unul dintre giganții lumii auto, cel mai curtat fiind General Motors (GM). Elkann a confirmat faptul că Sergio Marchionne, CEO-ul FCA, a trimis deja un mail către Mary Barra, CEO GM, pentru a-i prezenta ideea, conform ANE.

O speranță ar putea apărea în schimb de la Opel, principala marcă a grupului GM din Europa. CEO-ul companiei germane, Karl-Thomas Neumann, consideră bună ideea fuziunilor pe piața auto, deoarece, spune el, multe dintre modele folosesc platforme similare, iar bugetele ar putea fi contopite cu ușurință.

Marchionne este un susținător al reducerii costurilor prin realizarea de fuziuni. Antreprenorul italian a susținut de altfel faptul că până în 2018 pe piața auto va avea loc o nouă super fuziune, după cea dintre Fiat și Chrysler. 

Șefii FCA, Elkann și Marchionne susțin că GM nu este singurul luat în calcul, existând discuții și cu alți producători. FCA este interesată și de dezvoltarea vehiculelor cu zero emisii, astfel că au fost contactate, în cadrul unei vizite în California, companii precum Tesla sau chiar gigantul Apple, relatează romanialibera.ro.

Producătorii auto au mai avut de altfel contacte cu diverse companii din IT. Google, care lucrează deja la o mașină autonomă, a refuzat deocamdată orice astfel de fuziuni. În schimb cei doi giganți IT, Google și Apple, ar putea încheia parteneriate cu producători auto care să le asambleze viitoarele mașini.

GM, unul dintre foștii lideri mondiali de pe piața auto, se luptă în prezent cu Volkswagen și Toyota pentru a-și recăpăta prima poziție, în timp ce FCA a terminat pe locul 7 anul 2014, în funcție de vânzări.



Sursa: romanialibera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii