Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:51 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se preconizeaza revolte in puscarii

ro

29 Mar, 2009 21:32 1095 Marime text

Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) s-au declarat nemulţumiţi în urma discuţiilor purtate cu Guvernul privind sumele mari alocate de statul român persoanelor private de libertate. Mai mult, aceştia au spus că în zona puşcăriaşilor nu se resimte criza financiară.

De asemenea, reprezentanţii FMI au mai declarat că nu sunt de acord cu faptul că deţinuţii primesc pensii şi drepturi salariale şi că întreţinerea unui puşcăriaş costă statul român aproape 1800 lei pe lună. În acest context, se preconizează că persoanele private de libertate vor organiza revolte. "Reprezentanţii FMI nu înţelegeau cum o persoană care a comis delicte în România îşi poate primi în puşcărie pensia de la stat sau cum alţi puşcăriaşi pot primi 600 lei pe lună, adică echivalentul salariului minim pe economie, doar pentru că îşi continuă studiile sau pentru că urmează programe de reconversie profesională, fără a fi obligaţi să presteze un serviciu în schimbul acestor bani", au menţionat aceştia.

În prezent, din cei 30.000 de deţinuţi de pe teritoriul statului român, circa 2000 primesc pensii şi salariul minim pe economie. „Potrivit legii 275 (privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal n.r.), acele persoane care vor să-şi continue studiile în puşcărie sau să urmeze cursuri de reformare profesională pot primi echivalentul salariului minim pe economie, adică 600 lei, fără a fi obligate să muncească în schimbul acestei sume", a declarat Mihaela Neacşu, vicepreşedinte Publishind.

Ştefania CHERMĂNEANU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii