Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se modifică iar Codul Rutier?

ro

25 Mar, 2016 18:50 1575 Marime text
 
Mai mulţi parlamentari vor să modifice Codul Rutier. Modificările vor bucura mulţi şoferi, cu siguranţă. Parlamentarii propun ca perioada de suspendare a dreptului de a conduce să se înjumătăţească, atunci când şoferul vinovat îşi plăteşte amenzile imediat ce le primeşte. Proiectul de lege urmează să intre în dezbaterea Senatului.
 
Potrivit propunerii legislative, dacă amenda este plătită în 48 de ore, cei care au rămas şi fără permis de conducere îl vor primi înapoi mai repede. De exemplu, dacă permisul a fost reţinut pentru trei luni de zile, îl pot recupera după o lună şi jumătate. Iniţiatorii spun că, astfel, vor să îi convingă pe români să îşi achite cât mai repede amenzile. 
 
Dacă modificările propuse de aleşii neamului vor trece de Parlament, ar fi o picătură de bucurie pentru şoferi, în condiţiile în care odată cu majorarea salariului minim pe economie începând cu 1 mai 2016 se vor majora și amenzile de circulație. Aceasta deoarece valoarea punctului amendă este calculată în funcție de salariul minim, urmând să ajungă la 125 lei, de la 105 lei în prezent. Creșterea este de aproape 20%.
 
Statisticile arată că doar 26% din şoferii români îşi plătesc amenzile rutiere. În timp ce în Olanda, banii colectaţi din amenzile date conducătorilor auto ajung undeva la 98%, iar în Bulgaria la 68%.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii