Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se întoarce roata. Constantin Cumpănă la judecată cu ÎPS Teodosie. Anterior fusese viceversa

ro

06 Sep, 2016 05:13 4620 Marime text
Pe rolul Judecătoriei Constanța-Secția Civilă, a fost înregistrat, pe data de 1 septembrie anul acesta, dosarul cu numărul 23144/212/2016, pe civil cum se spune, având ca obiect acțiune în răspundere delictuală pretenții.
 
Jurnalistul Constanin Cumpănă, în calitate procesuală de reclamant, cheamă în judecată trei părâți: Petrescu Teodosie, Arhiepiscopia Tomisului și cotidianul Replica de Constanța.

Facem precizarea că în cazul pârâtului Petrescu Teodosie este vorba despre ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.
Până la data postării acestei știri instanța nu a stabilit un prim termen de înfățișare.

Trebuie să mai spunem că acesta este, putem să-i spunem, o continuare a unui alt proces, al cărui dosar a fost înregistrat pe 6 iunie la Judecătoria Constanța, dosar având numărul unic 13949/212/2016.

Aici problema era alta. Părți în dosar erau, spunem erau, și veți vedea mai departe de ce, Petrescu Teodosie în calitate de reclamant și Ciulei George și Cumpănă Constantin - pârâți.

Obiectul dosarului era ”acțiune în răspundere delictuala pretenții”.
Așa cum spuneam, și atunci, o facem și acum, pentru clarificarea lucrurilor facem precizarea ca este vorba despre ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului (reclamant), Constantin Cumpănă-ziarist și George Ciulei-preot din Cernavodă (pârâți).

Dosarul s-a încheiat, cel puțin asta știm acum neavând alte date oficiale, după ce în ședința din 17 iulie, Completul Camânări/incidente 43 a dat soluția de anulare a cererii ÎPS Teodosie.

Totodată a pronunțat și soluția pe scurt pe care o publicăm în totalitatea și integralitatea sa:
”Anulează cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul PETRESCU TEODOSIE în contradictoriu cu pârâţii CIULEI GEORGE şi CUMPĂNĂ CONSTANTIN. Cu drept de cerere de reexaminare pentru reclamant, în termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Judecătoria Constanţa. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 13 iulie 2016”.

Acum ce-o mai fi credem că numai Dumnezeu va ști. Pentru că noi, pământenii, nu credem că vom înțelege. Dar nici nu vrem. Noi doar relatăm ce avem cu date oficiale.
Instanța se pare, însă, că va avea de lucru.

Mai citește și Proces care va face istorie. ÎPS Teodosie reclamant! Pârâții-un ziarist și un preot. Poziția Arhiepiscopiei
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii