Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:01 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Se întâmplă în România Elevilor unui liceu li s-a interzis să sune la 112! Motivul este halucinant!

ro

13 May, 2016 14:38 5017 Marime text
Elevii Liceului Teoretic Nichita Stănescu din Bucureşti, sectorul 3, nu au voie să apeleze numărul unic de urgenţă 112. Într-un anunţ publicat de directoarea unităţii şcolare, prof. Sandu Ana Florentina, și pe care îl puteți vedea în fotografie, se arată că în cazul în care elevii au o urgenţă trebuie informat personalul şcolii ca să apeleze la o ambulanţă… privată.
 
Este aceaşi firmă care a trimis ambulanţa şi pe terenul de fotbal când fotbalistul Patrick Ekeng a făcut infarct - PULS.

Mai mulți polițiști și procurori au descins la sediul Ambulanței Puls, după moartea fotbalistului dinomovist Patrick Ekeng. Potrivit primelor informații, au fost sigilate uși din cadrul instituției. Reprezentanții Puls spun că niciun director al instituției nu era în clădire.
 
De asemenea, surse judiciare spun că s-au luat lua probe și din ambulanța care l-a transportat pe fotbalistul Ekeng la spital. Din ancheta de până în acest moment reies informații contradictorii. În timp ce medicii de la Ambulanța Puls susțin că fotbalistul Ekeng a avut puls când a ajuns la Floreasca, medicii de la spitalul Floreasca spun că sportivul nu avea activitate cardiacă, altfel spus inima lui nu mai bătea când a ajuns la spital.
 
Din momentul în care fotbalistul a căzut ca secerat și până când a fost urcat în ambulanţă au trecut 2 minute şi 47 de secunde, deși mașina Salvării era pe stadion. Medicul echipei Dinamo a susținut că lui Ekeng nu i s-a făcut resuscitare pe teren. De asemenea, sunt informații potrivit cărora ambulanța prezentă la stadion nu era echipată corespunzător.
 
Departamentul pentru Situatii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne şi specialiştii Ministerului Sănătăţii a făcut o controale la firma de ambulanţă privată Puls. În urma verificărilor, potrivit unui comunicat al MAI, au fost găsite nereguli grave, după controlul Ambulanțelor Puls, cum ar fi: modificarea clasificării ambulanțelor, fără obținerea aprobării legale în acest sens. Singurele ambulanțe funcționale erau de tip A (destinate doar transportului pacienților); au fost identificate medicamente și materiale sanitare cu termene de valabilitate depășite. Echipa de control a găsit în trusele medicilor și asistenților, inclusiv medicamente care erau expirate din luna mai 2015. Printre acestea s-au găsit și fiole de adrenalină, folosită pentru procedurile de resuscitare; pe ambulanțele utilizate de firma privată au fost găsite defibrilatoare cu baterii descărcate.
 
După neregulile descoperite de autorităţi, serviciului privat de ambulanţă a rămas fără autorizaţie de funcţionare. Managerul serviciului privat de ambulanţă Puls a ajuns în faţa anchetatorilor, pentru a da explicaţii în cazul morţii dinamovistului Patrick Ekeng.
 
Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne, susţine că Serviciul de Ambulanţă Puls nu este la prima abatere. Firma a mai fost amendată şi anul trecut, în urma unei inspecţii neanunţate din partea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, pe o ambulanţă a serviciului medical, care se deplasa în trafic.  

UPDATE 1

Inspectoratul Școlar al Municipiului București nu a transmis unităților de învățământ nicio notă referitoare la modul în care se acordă ajutorul medical, spune purtătorul de cuvânt al instituției Marian Banu. „Nu am transmis nicio adresă, nicio notă referitoare la serviciul de salvare Puls. Nu am transmis nicio notă referitoare la modul în care se acordă ajutorul medical, pentru orice problemă care înseamnă violență, pătrunderea abuzivă în școli, incendiu, copil rănit, copil cu probleme se sună la 112, unde este un dispecerat și se stabilește decizia de urgență", a spus acesta.
 
De asemenea, conform lui Marian Banu, obligația directorilor unităților de învățământ este aceea ca în momentul în care se întâmplă ceva deosebit să sune la serviciul 112.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii