Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se întâmplă în Constanța Mihalache Neamțu și-a dat demisia pentru a trage un semnal de alarmă guvernanților

ro

07 Jan, 2014 14:14 3162 Marime text
Primarul comunei Rasova, social democratul Mihalache Neamțu, și-a dat demisia la începutul acestui an, declarându-se nemulțumit de politica dusă de actualii guvernanți.
Șeful autorității locale a precizat că a discutat astăzi cu prefectul Constanței, Eugen Bola, care urmează să ia act de demisia sa și să solicite Guvernului organizarea de alegeri locale parțiale. Pentru ca toate acestea să fie posibile, Consiliul Local Rasova se va întruni în ședință publică pentru a lua act de decizia primarului.
Până la alegerea unui nou șef de autoritate locală, viceprimarul social democrat Dorel Alexandru va prelua atribuțiile de primar.
Mihalache Neamțu a precizat că PSD-ul, partidul pe care îl reprezintă, urmează să-și desemneze viitorul candidat pentru Primăria Rasova. Întrebat dacă este luată în calcul candidatura actualului viceprimar, Dorel Alexandru, Mihalache Neamțu a spus că la nivel de partid nu s-a luat încă o decizie.
Mihalache Neamțu a precizat că are susținere din partea partidului. „Am vorbit la partid despre demisie! Ce să-mi spună?! Au insistat să revin asupra deciziei, dar este o decizie unilaterală și nu mai este loc de întoarcere. Am găsit înțelegere la partid și rămân în continuare în partid (n.r. PSD)”, a mai afirmat Mihalache Neamțu.

Cum s-a ajuns aici?!

De ce un primar, care a câștigat detașat cel de-al doilea mandat cu 85% din voturile cetățenilor prezenți la urne în vara anului 2012, face un asemenea gest?! Mihalache Neamțu a declarat că în primul rând problemele de sănătate le-au determinat să renunțe la funcție și apoi subfinanțarea cruntă cu care se confruntă autoritatea locală. „Am neglijat afacerile, sănătatea, familia și este timpul să mă îngrijesc de ele”, a mai spus Mihalache Neamțu.
Primarul a menționat că cel mai grav lucru care s-a întâmplat și care l-a determinat să ia această decizie a fost lipsa de reacție a Guvernului, care a promis că-l ajută cu bani și nu a făcut-o. Șeful autorității locale a explicat că a cheltuit anul trecut 100.000 de lei pentru repararea acoperișului de la școală, smuls de vânt în decembrie 2012. Guvernul s-a angajat că va trimite în teritoriu suma de 100.000 de lei, însă a uitat de promisiune, declară primarul. Apoi, inundațiile au făcut anul trecut ravagii în localitate, 95% din drumuri fiind distruse, iar ajutorul de la Guvern s-a lăsat din nou așteptat. „Le-am promis oamenilor ceva în anul 2012. Mă întâlnesc cu ei în fiecare zi și de fiecare dată sunt conștient că altfel trebuiau să stea lucrurile”, a declarat primarul comunei Rasova.

„Eu am avut puterea să fac acest gest”

Referitor la decizia sa, Mihalache Neamțu a declarat următoarele: „Să obții cu 85% cel de-al doilea mandat și să-ți dai demisia, nu mulți au puterea să facă un asemenea gest. Eu am avut puterea să fac acest gest și îmi doresc ca acesta să fie spre binele oamenilor. Eu am tras un semnal de alarmă. Poate guvernanții or să înțeleagă că așa nu se mai poate. Banii dați în plus, din ianuarie 2014, la salariile primarilor reprezintă o apă de ploaie. Ce ne facem cu angajații noștri care au un salariu de 600 de lei și care au rămas fără normă de hrană? Cu cine își vor mai desfășura activitatea primăriile?! Cei 20 de copii din fostul IAS vin de două săptămâni la școală cu cine și cu ce apucă. Am rămas fără șofer pe microbuz. Acesta a plecat la muncă în Germania și nimeni nu vine să se angajeze la Primăria Rasova pentru un salariu de 500 de lei”, a explicat șeful autorității locale, care speră că gestul său le va da de gândit guvernanților.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii