Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se încheie exerciţiul EURASIAN PARTNERSHIP DIVE 2012

ro

09 Jun, 2012 09:27 1259 Marime text

Peste 80 de scafandri din Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, România, Ucraina şi SUA au participat la a doua ediţie a exerciţiului multinaţional "EURASIAN PARTNERSHIP DIVE", care s-a desfăşurat, în perioada 28 mai - 8 iunie, la Constanţa, pe trei secţiuni.

     Prima secţiune a cuprins scufundări la mare adâncime, simulate, la Centrul de Scafandri, unicul din regiune care deţine un laborator hiperbar, dar şi scufundări reale, pentru sudură, tăiere, filmare şi fotografiere subacvatică, conduse de la bordul navei americane de salvare şi recuperare. Nava, USNS Grasp (T-ARS 51), a sosit în portul Constanţa luni, 28 mai.
     A doua secţiune, condusă de scafandri români, a constat în scufundări tip EOD (Explosive Ordnance Disposal), modul de intervenţie la ameninţările dispozitivelor explozive improvizate subacvatice şi neutralizarea acestora. Activităţile au avut loc în raioanele maritime ale ţării noastre, cu participarea vedetelor pentru scafandri Saturn şi Venus şi a ambarcaţiunilor rapide Fulgerul 1 şi Fulgerul 2, şi s-au folosit explozivi reali.
     A treia secţiune, condusă tot de către scafandri români, a vizat scufundări pentru scanarea laterală a acvatoriilor în vederea descoperirii ţintelor imerse.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii