Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se împlinesc 112 ani de la nașterea lui Walt Disney (video)

ro

05 Dec, 2013 10:13 1874 Marime text
   Astăzi se împlinesc 112 ani de la nașterea lui  Walt Disney.  Regizor, desenator, producător, animator, scenarist și antreprenor american, acesta a câștigat de 22 de ori premiilor Oscar. Numele său este unul comun în orice casă americană și este cunoscut chiar și în rândul copiilor.
   Compania sa, cunoscută acum sub numele de The Walt Disney Company, are venituri anuale de peste 30 de miliarde de dolari.
Walt Disney este cunoscut mai ales ca și producător de film, precum și ca un inovator al animației și al parcurilor tematice. A fost nominalizat la 61 de premii Oscar și la sapte premii Emmy, deținând recordul pentru cele mai multe nominalizări la Oscar.
     Disney și echipa sa au creat unele din cele mai celebre filme din lume și unele din cele mai cunoscute personaje, inclusiv cel pe care majoritatea îl consideră alter-ego-ul său, Mickey Mouse.
     Ultima producție a celor de la The Walt Disney Company este filmul  ,,Salvarea domnul Banks", care va fi lansat în America într-o săptămână, iar la noi va putea fi urmărit începând cu 20 decembrie.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii