Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:36 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se cere respingerea proiectului privind înfiinţarea unui corp al experţilor independenţi în evaluarea daunelor din accidente auto

ro

19 Apr, 2015 10:27 1083 Marime text
Un oficial al Ambasadei Austriei la Bucureşti cere comisiei de Transporturi şi Infrastructură din Camera Deputaţilor să respingă proiectul de lege care prevede înfiinţarea unui corp al experţilor independenţi în evaluarea daunelor din accidente auto, informează B1 Tv.

Membrii comisiei care analizează legea spun că vor ţine cont şi de poziţia austriecilor.

Ataşatul comercial al ambasadei Austriei afirmă că firmele cu sediul la Viena deţin aproximativ 40% din piaţa locală a asigurărilor şi că o eventuală adoptare a legii ar afecta activitatea acestora.

Nu aceeași opinie o au reprezentanţii ASSAI, asociaţia reprezentativă a service-urilor auto şi principalul susţinător al legii.

Aceștia consideră iniţiativa oficialului austriac drept o intervenţie  în procesul legislativ menită să susţină interesele companiilor austriece în detrimentul clienţilor.

Preşedintele Comisiei de Transporturi din Camera Deputaţilor, Mihai Lupu, este de părere că cel mai probabil, proiectul transmis de oficialul Ambasadei Austriei la București va pica.

„Noi am luat scrisoarea ca atare. Vom lua în considerare cele transmise de către ataşatul comercial al Austriei. Nu cred că e nevoie să trimitem un răspuns în acest sens. După cum ştiţi, proiectul a primit aviz negativ de la două comisii parlamentare şi nici Guvernul nu o susţine. În aceste condiţii, dacă va ajunge în plen, probabil va pica. Totuşi, noi încercăm să facem o dezbatere şi, în acest sens, am chemat la audieri reprezentanţii tuturor părţilor implicate. Este, totuşi, o problemă cu asigurările RCA. Există întârzieri la plată şi chiar abuzuri. În plus, nimeni nu explică foarte clar ce înseamnă această asigurare şi ce acoperă. Am cerut ASF să regleze prin norme interne întârzierile la plata daunelor“, a spus deputatul PNL de Constanţa, Mihai Lupu, citat de Capital.

În cazul în care legea va intra în vigoare, România va deveni singura ţară din Europa unde evaluarea daunelor din accidente auto va fi monopol exclusiv a unei organizaţii.

În nicio țară din Europa nu este exclusă concurenţa cu alte asociaţii profesionale sau cu angajaţi ai firmelor de asigurare.


Sursa: B1 Tv
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii