Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:47 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se anunţă noi proteste Grupul Clienților cu Credite în Franci vor organiza mitinguri în următoarele două săptămâni

ro

25 Jan, 2015 17:46 1846 Marime text
Mitingul de protest organizat ayi, în Piața Constituției, de Grupul Clienților cu Credite în Franci (CHF) s-a încheiat în jurul orei 16,00.Inițiatorii mișcării civice au anunţat că intenționează să mai organizeze astfel de acțiuni în următoarele două săptămâni, atât în Capitală cât și în alte orașe din țară, informează Agerpres.

 "Acum facem un plan de bătaie. Începând de azi va fi distribuită petiția din format digital, care poate fi printată pentru a se strânge semnături reale și pentru a avea valoare legală, juridică. Acesta este primul pas, după care urmează să începem organizarea în teritoriu și în București a altor mitinguri, în cel mult două săptămâni. Noi nu suntem profesioniști în mitinguri, dar considerăm că am avut rezultate foarte bune de la prima încercare și dorim să le dezvoltăm", a declarat, duminică, pentru AGERPRES, Daniel Teodorescu, organizator și membru al Grupului Clienților cu Credite în CHF.

Acesta a precizat că din estimările jandarmilor la mitingul de duminică au participat în medie 1.500 de oameni, dar s-a înregistrat și un vârf de 3.000-3.500 de oameni.

Protestatarii au scandat în timpul mitingului: "Afară cu francul din țară", "Jos cămătarii", "Conversia", "Jos Isărescu", "BNR, nu uita, asta este vina ta" și au agitat pancarte pe care era scris "Banca = cămătar legalizat de BNR și de stat", "BNR + Banca + Clienți = Vinovați, De ce doar noi suntem penalizați?", "Statul dacă se ascunde, Isărescu cui răspunde?", "Ianuarie 2007 — rata 400 CHF = 800 lei, ianuarie 2015 — rata 400 CHF = 1.800 lei", "Je Swiss dator vândut".
Grupul Clienților cu Credite în CHF solicită Guvernului, Camerei Deputaților, Băncii Naționale și băncilor comerciale convertirea în lei a creditelor în valută, respectiv a celor în franci, euro și dolari.

Citeşte şi  UPDATE. Constănţeni la miting Românii cu credite în franci elveţieni protestează în Piaţa Constituţiei

Sursa foto: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii