Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:42 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scrisoare deschisă către Klaus Iohannis Mai mulţi intelectuali, uimiţi de lista posibililor consilieri

ro

30 Nov, 2014 18:48 2094 Marime text
Mai mulţi intelectuali - între care Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu - i-au transmis lui Klaus Iohannis, într-o scrisoare deschisă, că au fost "uimiţi" citind o listă a posibililor săi consilieri, relatează Mediafax. Klaus Iohannis a răspuns susţinând că rămâne credincios angajamentelor luate, lucru ce se va reflecta în toate deciziile sale.
 
"Mulţumesc Revistei 22 pentru scrisoarea deschisă pe care mi-a adresat-o în numele unui grup de intelectuali. Îi asigur pe semnatarii ei că rămân credincios promisiunilor şi angajamentelor pe care mi le-am luat faţă de românii din ţară şi din străinătate. Acest lucru se va reflecta în toate deciziile mele, inclusiv în privinţa echipei de consilieri", a scris preşedintele alesm Klasu Iohannis, pe contul său de Facebook.

În scrisoarea deschisă publicată zilele acestea în Revista 22, semnată de numeroşi intelectuali, în frunte cu Vlad Zografi, Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu, Andrei Oişteanu, Magda Cârneci, Andrei Cornea, Vladimir Tismăneanu, aceştia îi transmit lui Klaus Iohannis că victoria sa în alegerile prezidenţiale a reprezentat "o cauză pentru societatea civilă din România".

"Chiar dacă în alegeri aţi fost candidatul unei alianţe de partide, votul a fost acordat acelor principii cu care am înţeles că vă identificaţi: lupta împotriva corupţiei, întărirea statului de drept, modernizarea ţării, impunerea unui alt stil de a face politică. Aţi vorbit recent despre asasinarea României în aceşti 25 de ani ai tranziţiei ca urmare a parazitării bugetului ţării de către o alianţă a clasei politice cu oameni de afaceri oneroşi. Cei ieşiţi în stradă la Cluj, Timişoara şi Bucureşti n-au manifestat în sprijinul vreunui partid politic, ci pentru valorile pe care le întruchipaţi în ochii lor. Ca primar al Sibiului, participând prea puţin la jocurile puterii de la centru, păreaţi să proveniţi mai curând din rândul lor decât din rândul acelor politicieni versaţi pentru care interesele de grup predomină  asupra celor naţionale. La urma urmei, de asta aţi şi fost votat", se arată în textul menţionat, mai informează Mediafax.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii