Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:34 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scrisoare deschisa a 26 de parlamentari PSD Ce jocuri faceti, domnule Mircea Geoana?

ro

08 Dec, 2010 00:52 2094 Marime text
Un grup de 26 de europarlamentari parlamentari PSD, printre care Viorel Hrebenciuc si liderul grupului PSD din Camera, Mircea Dusa, il intreaba pe Mircea Geoana care este scopul declaratiilor din ultima perioada si daca are "intelegeri ascunse cu Crin Antonescu si Dan Voiculescu".

Semnatarii scrisorii deschise afirma ca la intalnirea pe care a avut-o cu Sorin Ovidiu Vintu inaintea alegerilor prezidentiale din 2009 s-a mai aflat o persoana - ziaristul Robert Turcescu, cel care a moderat dezbaterea finala dintre cei doi candidati: Geoana si Basescu.

Pana la ora publicarii stirii, Mircea Geoana nu a putut fi contactat de HotNews.ro.

UPDATE Robert Turcescu a dezmintit informatia: "Niciodata in viata mea nu am respirat aerul aceleiasi incaperi cu domnii Vintu si Geoana la un loc. Intalnirea este pur si simplu o fabulatie. De altfel, declaratiile din ultima perioada ale domnului Geoana imi sugereaza ca vrea sa parcurga mai repede drumul de la statutul de prostanac la statutul de prost de-a binelea", a declarat, pentru HotNews.ro, Robert Turcescu.

"Pe de alta parte, trebuie spus un lucru: temele aflate in dezbaterea televizata au fost discutate cu zile inainte de Sebastian Lazaroiu si Victor Ponta. La discutii a fost prezenta si Andreea Cretulescu, care, din cite inteleg, isi intrerupsese activitatile TV pentru consultanta politica, din cite inteleg pentru campania lui Mircea Geoana", a mai spus Robert Turcescu.

Parlamentarii PSD il acuza pe Geoana ca ataca partidul din interior

"In contextul in care agenda publica este dominata de subiecte de o gravitate foarte mare, discutandu-se despre noul buget, despre riscul impozitarii pensiilor mici si despre reducerea sprijinului acordat mamelor, dumneavoastra ati transmis niste mesaje absolut surprinzatoare cu privire la campania electorala de anul trecut. Nu doar ca readuceti in atentie un episod de trista amintire si pentru PSD si pentru Romania, dar o faceti intr-o maniera care nu va face deloc cinste", spun semnatarii scrisorii, referindu-se la cele mai recente declaratii ale lui Mircea Geoana, care spune ca a fost sfatuit de actualul presedinte al PSD, Victor Ponta, sa minta in legatura cu intalnirea pe care a avut-o cu Sorin Ovidiu Vintu.

Parlamentarii PSD il acuza pe Geoana ca a mintit electoratul in legatura cu vizita la SOV: "Va readucem aminte ca stiati, asa cum stiam cu totii, inca de la ora 13.00, de existenta fotografiilor si informatilor publicate in toata presa despre prezenta dumneavoastra la domiciliul lui Sorin Ovidiu Vantu, cu o seara inainte de dezbaterea finala din campania pentru alegerile prezidentiale.

Cu toate acestea, este de notorietate faptul ca, atunci cand atat domnul Hrebenciuc, cat si domnul Gusa si domnul Ponta v-au solicitat explicatii in legatura cu acea vizita, i-ati mintit spunand ca episodul nu a avut loc. Acesti oameni, ca si intreg staff-ul care v-a sustinut v-au crezut pe cuvant pana la ora dezbaterii".

Semnatarii spun ca, din ceea ce au aflat "intre timp", mai exista o persoana, domnule Geoana, care a fost prezenta la acea vizita. Este vorba de jurnalistul Robert Turcescu".

"Tinand cont de toate aceste lucruri, va intrebam, domnule Geoana, in numele cui actionati? Aveti motive ascunse pentru care vreti sa deturnati atentia de la problemele curente? Exista agende secrete despre care noi, cei din PSD, nu stim? Aveti intelegeri ascunse cu domnii Crin Antonescu si Dan Voiculescu? De ce doriti distrugerea dinauntru a PSD si doriti cu atata ardoare sa va razbunati pe domnul Victor Ponta?", se arata in continuarea scrisorii.

Parlamentarii ii reamintesc lui Geoana ca PSD si Victor Ponta l-au sprijinit constant pentru a ramane presedinte la Senat.

"Nu aveti nici un pic de onoare, domnule Geoana? De ce, in loc sa cheltuiti bani pentru campanii de imagine impotriva partidului, nu ajutati partidul sa achite datoriile neplatite din campania electorala prezidentiala? Cum raspundeti celor care va intreaba de ce nici PDL, nici Traian Basescu nu va schimba din functia de presedinte al Senatului? "

Sursa: Hotnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • justice 08 Dec, 2010 07:30 ce jocuri face ponta? nu el si socrul fara uncoi au bagat psd la guvernare cu pdl si basinescu?cine era ministru psd in guvernarea pdl? ponta ecel care ca procuror l a scapat pe keser fatih dupa returnare ilegala tva si tot el l a scapat pe keser fatih de privatizarea ilegala nitramonia si colorom codlea-mafia psd si pdl v a adus la saracie