Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:09 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis „Școala românească trebuie repusă pe picioare”

ro

10 Mar, 2015 18:53 822 Marime text
Președintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, că învățământul universitar și sportul de performanță sunt în suferință în România, subliniind că organizarea Universiadei la București în anul 2021 ar fi o ocazie de regândire a priorităților de investiții în aceste domenii, informează Agerpres.

„Sunt dascăl de profesie și știu că școala românească trebuie repusă pe picioare. Trebuie să admitem că învățământul universitar și sportul de performanță sunt în suferință în România de astăzi. Un astfel de eveniment este un bun prilej de regândire a priorităților de investiții în aceste domenii", a spus șeful statului la lansarea oficială a candidaturii României pentru Universiada de Vară 2021, care a avut loc la Facultatea de Drept.

El le-a transmis studenților că participarea la competiții sportive presupune muncă asiduă și perseverentă, disciplină și rigurozitate, fair-play, respectarea regulilor jocurilor, subliniind că pe aceleași principii se poate clădi și un alt mod de a face politică.

Iohannis a precizat că un astfel de eveniment nu este doar unul simbolic, ci ar avea consecințe practice.

„De organizarea în 2021 a unei competiții de o asemenea anvergură, care să implice studenții sportivi din întreaga lume, ar beneficia întreaga societate românească", a spus șeful statului.

Președintele Iohannis a arătat că școala și sportul românesc au nevoie de modele care să poarte ca ștafetă voința, puterea, cât și încrederea de a face lucruri mari în slujba națiunii, iar un asemenea eveniment reprezintă o sursă de inspirație pentru tânăra generație și nu numai.

El a subliniat că o competiție sportivă internațională, organizată în România, ar însemna beneficii economice și sociale, capital de imagine, investiții și încurajarea turismului, iar prin participarea sportivilor universitari, recunoașterea și răsplătirea valorii, muncii și dedicației.



Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii