Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Școala de karting din Constanța, pe punctul de a fi evacuată

ro

26 May, 2015 23:28 2415 Marime text
 
Singura pistă de karting din sud-estul României este pe punctul de a fi închisă. Clubul sportiv care o închiriază de peste un deceniu a primit un memoriu de la conducerea Palatului Copiilor, care deține spațiul, prin care i se cere să părăsească imediat zona. Reprezentanții clubului spun că au dorit să închirieze din nou spațiul, dar li s-a spus că un paragraf din lege nu mai permite acest lucru (fapt pe care îl contrazic și pentru care sunt deciși să acționeze pe cale legală).

Președintele Club Sportiv Tomis Kart, Bogdan Băcioiu, spune că a încheiat un contract de închiriere cu Palatul Copiilor Constanţa pentru pista de karting şi clădirea aferentă, care ulterior au fost prelungite anual până în 2014.

„Cu toate că am depus nenumărate adrese la Secretariatul Palatului Copiilor Constanţa, în care solicităm prelungirea contractului de închiriere pentru anul 2015, răspunsul conducerii a fost acela că prelungirea se poate face doar prin Hotărâre de Guvern”, spune acesta. De la minister nu s-a primit un răspuns pozitiv și conducerea Palatului Copiilor nu a găsit alte căi de rezolvare ale situației. Ca urmare, în data de 7.05.2015 clubul a primit notificarea nr. 86/05.05.2015 prin care este somat să părăsim spaţiul în termen de 30 de zile. În situaţia aceasta, Fundaţia Tomis Kart şi Clubul Sportiv Tomis Kart Constanţa sunt în imposibilitatea de a-şi desfăşura activitatea de cursuri şi ins­truire cu copii înscrişi în anul 2015 la şcoala de karting.

Conducerea clubului afirmă că li se face o nedreptate.

„Menţionăm că cercul de karting al Palatului Copiilor Constanţa a fost închis în anul 1992, iar în anul 2002, când am preluat pista de karting şi spaţiul aferent a trebuit să facem investiţii majore, deoarece acestea erau într-o stare avansată de degradare. Cu ajutorul sponsorilor şi cu forţe proprii am reuşit să reamenajăm şi să reluăm activitatea de karting, chiar dacă Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport nu ne-a sprijinit în demersurile noastre. De aceea nu înţelegem ca după atâtea eforturi şi sacrificii să ajungem în situaţia ca această activitate adresată copiilor şi tinerilor din Constanţa să fie închisă. Dacă această pistă de karting există de 40 de ani, fiind singura din sud-est-ul ţării, unde copiii se pot instrui şi pot începe un sport de performanţă, de ce conducerea Palatului Copiilor Constanţa nu ţine cont de dorinţa copiilor care vor să practice acest sport?”, spune Bogdan Băicioiu.

Clubul Sportiv Tomis Kart Constanţa deţine un număr de 20 de karturi pentru şcoală, competiţii şi agrement, de asemenea o autoutilitară pentru transportul materialelor de concurs şi a piloţilor, absolut necesare desfăşurării acestei activităţi, toate acestea fiind depozitate în spaţiul din incinta Palatului Copiilor Constanţa. Clubul Sportiv Tomis Kart Constanţa este membru fondator al Federaţiei Române de Karting, care este recunoscută pe plan naţional de instituţiile statului român şi pe plan internaţional de CIK-FIA (Comisia Internaţională de Karting). Clubul Sportiv Tomis Kart Constanţa este afiliat la FRK şi abilitat de aceasta pentru Şcoala de Karting, având personal calificat, şi anume un instructor sportiv în domeniul karting-ului, cu diplomă recunoscută de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret. 

Medalii în concursuri internaționale

În cadrul Şcolii de Karting au fost înscrişi până în prezent un număr de peste 300 de copii, care au obţinut diplome de absolvire şi unii dintre ei au decis să se îndrepte spre ­performanţă. Palmaresul din ultimii ani este:

Campionatul Naţional de Karting:

Vicecampion la clasa PromoBB – 2014;

Locul 3 la clasa PUFO – 2013;

Campion la clasa Kid – 2012;

Vicecampion la clasa Kid – 2012;

Locul 3 la clasa Kid – 2012;

Vicecampion la clasa KF3 – 2012;

Vicecampion la clasa KF3 – 2010;

Campion la clasa KF3 – 2009;

Locul 3 la clasa KF3 – 2008;

Campion la clasa MINI – 2007;

Campion la clasa MINI – 2006.

Campionatul Sud-Est European:

Vicecampion la clasa KF3 – 2009;

Locul 4 la clasa KF3 – 2008.

 Participare la CIK-FIA World Karting Championship & Karting Academy Trophy – Germania, Franţa, Spania – 2010

Guinness Book – Karting 24 de ore Bucureşti – 2007.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii