Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:31 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Şcoala Altfel" la Tribunalul Constanţa. Activități educative pentru elevii de liceu

ro

03 Nov, 2017 14:13 1931 Marime text
 
La sediul Tribunalului Constanta, în săptămâna 30 octombrie — 3 noiembrie 2017 s-au desfășurat, în cadrul Protocolului de colaborare privind educația juridică în unitățile de învățământ preuniversitar şi al programului Şcoala Altfel , mai multe activități educative la care au participat elevi din cadrul Liceului Teoretic Ovidius şi Colegiului Naţional George Călinescu din Constanţa.

Activitățile au fost coordonate de doamnele judecător Mihaela Cristina Mocanu şi Laura Smarandi — Vicepreşedinţi ai Tribunalului Constanţa şi de către doamnele judecător Veronica Tudor şi Monica Laura Tănase din cadrul Tribunalului Constanţa.

În cadrul acestor activităţi s-au prezentat aspecte din activitatea instanței de judecată, s-a explicat rolul fiecărui participant la procedurile judiciare (judecător, procuror, avocat, grefier, martor etc), modalitățile in care un copil poate fi implicat în procesul judiciar şi drepturile acestuia.

Au fost prezentate de asemenea materiale video în legătură cu aspectele expuse detaliate de către judecători. În acest context, elevii au avut posibilitatea să adreseze întrebării speaker-ului în domeniul de interes, interacțiunea fiind o regulă stabilită anticipat. Activitățile s-au finalizat cu derularea unui proces simulat în care au fost implicați elevii, pe tema bullying-ului, pe baza unui material vizionat.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii