Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:36 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sclavia modernă din Marea Britanie şi exploatarea românilor

ro

25 Apr, 2016 08:58 1885 Marime text
 
O echipă de jurnalişti de investigaţie de la Al Jazeera a lucrat sub acoperire pentru a arăta amploarea sclaviei moderne în suburbiile din Marea Britanie. Prin această anchetă, s-au demascat proxeneţi români care obligă tinere românce să se prostitueze pe străzile Londrei, dar şi condiţiile opresive de muncă dintr-o spălătorie auto, cu angajaţi români, folosită de dealeri autorizaţi ai giganţilor Volvo şi Kia.
 
Demersul Al Jazeera vine şi în contextul în care Marea Britanie a adoptat, în 2015, Legea sclaviei moderne care, printre altele, cere firmelor să ia măsuri pentru a se asigura că furnizorii lor nu recurg la personal care munceşte în condiţii de sclavie. Potrivit Ministerului de Interne britanic, aproximativ 13.000 de victime ale sclaviei se aflau în 2013 în Marea Britanie, majoritatea provenind din România, Albania şi Nigeria.        
 
Investigaţia Al Jazeera cuprinde patru părţi, şi anume: introducere în ce înseamnă capcana sclaviei moderne – cazul spălătoriei auto „USA Hand Wash Car“, sclavii drogurilor din Marea Britanie – o incursiune într-o fermă de cannabis într-o suburbie din estul Londrei, sclavele sexuale – cu focus pe proxeneţii români şi victimele lor – şi ultima parte: cum sunt traficate victimele în Marea Britanie. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii